Dat citroen bomvol vitamine C zit en ons immuunsysteem versterkt, wisten we al. Maar dit gele 'zuurtje' kan nog veel meer.

Zo kan de sap van een citroen ervoor zorgen dat je doffe nagels weer gaan glanzen.

1. Weg vuil

Hoe? Mix wat sap met drie eetlepels olijfolie, smeer het op je nagels et voilà het vuil is weg en je nagels glanzen weer en zien er gezond uit.

2. Zachte lippen

Verder zorgt de sap van een citroen ervoor dat je droge ruwe of zelfs gesprongen lippen weer zacht worden. Wrijf - voordat je naar bed gaat - met een opengesneden citroen over de kapotte plekjes op je mond. De volgende dag voelen ze weer zacht aan, omdat de sap de dode huidcellen verwijdert.

3. Oneffenheden

Uit onderzoek is gebleken dat een citroen ook oneffenheden aanpakt. Door citroenzuur geneest de huid sneller na een wondje. Ook kunnen littekens minder zichtbaar worden als je de sap van een citroen erop smeert.

4. Op de nuchtere maag

Elke dag starten met een glas lauw water (met citroen erin) doet volgens veel mensen wonderen. Restjes die van de vorige dag achtergebleven zijn in je lichaam verdwijnen als sneeuw voor de zon.

5. Tegen insecten

De sap van een citroen is ook een effectief middel bij een insectenbeet. Oké, het kan een beetje prikken als je het op de plek smeert, maar het verzacht wel de pijn.

Bron: Woman's Health Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Natúúrlijk worden we blij van de zon in een goed glas rosé of een fles bubbels bij het water. Maar we zijn ook al tijden op zoek naar een goed, alcoholvrij alternatief. Beter voor je lijf en vaak ook met wat minder suikers. Daardoor is een laag alcohol-promillage ook voor de calorieën interessant. Vandaar dat NoLo (No alcohol, Low alcohol) dé terrastrend van deze zomer is. En laat daar nou een heel lekker drankje bij passen.

Tess Posthumus is al jaren één van 's werelds beste bartenders en in haar cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam proef je 24 en 25 juli tussen 17:00 en 00:00 cocktails met de alcoholvrije 'spirit' Seedlip.

En behalve dat het lekker is, ziet de fles er ook prachtig uit, dat maakt het toch net iets aantrekkelijker. Tussen de gins en likeuren, slaat 'ie geen slecht figuur.

Je proeft smaken á la Gin & Tonic en een goede Manhattan, maar dan zonder alcohol. Dan is het ook geen probleem dat het op een doordeweekse avond is, want de volgende dag ben je weer zo fris als een hoentje.

We zijn benieuwd!

Beeld: Flying Dutchman Cocktails

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Eindelijk is het zover. Het briljante baken van stijl op de Amsterdamse Dam is weer open. Gassan werd helemaal gerenoveerd en het resultaat mag er zijn!

Om de heropening te vieren, is het heel deze week feest. En daar kan jij van profiteren.

Tot en met 24 juli kun je bij Gassan Dam Square gratis je juwelen laten schoonmaken. En als je wilt, kijken ze ook je horloge nog even na.

En als je er dan toch bent, vergaap je dan aan de nieuwe collecties en diamanten van onder andere Rolex, Chopard, Cartier en natuurlijk Gassan 121.

www.gassan.com

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in