Dat citroen bomvol vitamine C zit en ons immuunsysteem versterkt, wisten we al. Maar dit gele 'zuurtje' kan nog veel meer.

Zo kan de sap van een citroen ervoor zorgen dat je doffe nagels weer gaan glanzen.

1. Weg vuil

Hoe? Mix wat sap met drie eetlepels olijfolie, smeer het op je nagels et voilà het vuil is weg en je nagels glanzen weer en zien er gezond uit.

2. Zachte lippen

Verder zorgt de sap van een citroen ervoor dat je droge ruwe of zelfs gesprongen lippen weer zacht worden. Wrijf - voordat je naar bed gaat - met een opengesneden citroen over de kapotte plekjes op je mond. De volgende dag voelen ze weer zacht aan, omdat de sap de dode huidcellen verwijdert.

3. Oneffenheden

Uit onderzoek is gebleken dat een citroen ook oneffenheden aanpakt. Door citroenzuur geneest de huid sneller na een wondje. Ook kunnen littekens minder zichtbaar worden als je de sap van een citroen erop smeert.

4. Op de nuchtere maag

Elke dag starten met een glas lauw water (met citroen erin) doet volgens veel mensen wonderen. Restjes die van de vorige dag achtergebleven zijn in je lichaam verdwijnen als sneeuw voor de zon.

5. Tegen insecten

De sap van een citroen is ook een effectief middel bij een insectenbeet. Oké, het kan een beetje prikken als je het op de plek smeert, maar het verzacht wel de pijn.

Bron: Woman's Health Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in