Dat citroen bomvol vitamine C zit en ons immuunsysteem versterkt, wisten we al. Maar dit gele 'zuurtje' kan nog veel meer.

Zo kan de sap van een citroen ervoor zorgen dat je doffe nagels weer gaan glanzen.

More content below the advertising

1. Weg vuil

Hoe? Mix wat sap met drie eetlepels olijfolie, smeer het op je nagels et voilà het vuil is weg en je nagels glanzen weer en zien er gezond uit.

2. Zachte lippen

Verder zorgt de sap van een citroen ervoor dat je droge ruwe of zelfs gesprongen lippen weer zacht worden. Wrijf - voordat je naar bed gaat - met een opengesneden citroen over de kapotte plekjes op je mond. De volgende dag voelen ze weer zacht aan, omdat de sap de dode huidcellen verwijdert.

3. Oneffenheden

Uit onderzoek is gebleken dat een citroen ook oneffenheden aanpakt. Door citroenzuur geneest de huid sneller na een wondje. Ook kunnen littekens minder zichtbaar worden als je de sap van een citroen erop smeert.

4. Op de nuchtere maag

Elke dag starten met een glas lauw water (met citroen erin) doet volgens veel mensen wonderen. Restjes die van de vorige dag achtergebleven zijn in je lichaam verdwijnen als sneeuw voor de zon.

5. Tegen insecten

De sap van een citroen is ook een effectief middel bij een insectenbeet. Oké, het kan een beetje prikken als je het op de plek smeert, maar het verzacht wel de pijn.

Bron: Woman's Health Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Één van Máxima's favoriete designers heeft zelf ook een lijstje favoriete vrouwen. In Nouveau vertelde hij honderduit over zijn moeder, oma en Madonna, maar er kwam nog iemand uit de hoge hoed: actrice Bianca Krijgsman, die op zondagavond weer te zien in haar glansrol van Nancy in De Luizenmoeder.

Claes: ‘Al heel vroeg ben ik verliefd geworden op het cabaret-duo Plien en Bianca. Ik keek altijd naar hun tv-shows en als ze optraden in de Kleine Komedie was ik de eerste die kaartjes kocht. Vrouwen die ik heel hoog had zitten. Pas later ontdekte ik dat Bianca ook in serieuze films speelt.

More content below the advertising

"Claes, ik heb een jurk nodig"

In 2014 nam ze out of the blue contact met mij op. “Hoi Claes, ik ben genomineerd voor een Emmy en ik heb een jurk nodig voor het festival. Ik vind je werk zo mooi, kunnen we praten?” Wat een eer, dat iemand die ik zo bewonder, mijn werk kent en het mooi vindt.

Dus ik zei: “Natuurlijk, kom maar langs.” 

Kers op de taart

Ik vind haar supergetalenteerd, heel grappig en – zoals bleek – ook nog eens heel aardig. Een couturestuk maken voor een écht mens, is sowieso iets anders dan voor modellen op de catwalk.

Bij de uitreiking van de Emmy was ik op zakenreis in Hongkong. Ik kreeg een app van haar: ”Claes, ik heb gewonnen!” Voor mij de kers op de taart, een heel dierbaar hoogtepunt in m’n carrière, omdat ik zo veel respect heb voor haar.’

Vanavond zie je Bianca Krijgsman weer in een héél andere outfit als Nancy in De Luizenmoeder.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in