Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit dieet helpt tegen dunner wordend haar

Bij sommige vrouwen gaat ouder worden gepaard met dunner wordend en dof haar. Ook dat nog. Met de juiste voeding help je je haar wel een handje. Dus voeg dit aan je dieet toe. Vitaminen B boosten je haargroei en een ijzertekort kan zorgen voor haaruitval. Zorg dus dat je daar genoeg van binnen kr...

Dit dieet helpt tegen dunner wordend haar

Bij sommige vrouwen gaat ouder worden gepaard met dunner wordend en dof haar. Ook dat nog. Met de juiste voeding help je je haar wel een handje. Dus voeg dit aan je dieet toe.

Vitaminen B boosten je haargroei en een ijzertekort kan zorgen voor haaruitval. Zorg dus dat je daar genoeg van binnen krijgt. 

Aardappel anders: de zoete variant

Net als je huid wordt ook je haar niet gelukkig van veel zonlicht. Helaas. Bètacaroteen beschermt je huid. Die zitten in zoete aardappelen bijvoorbeeld. Net als een behoorlijke dosis koolhydraten (en dus energie). Lekker in een Oosters groentegerecht of gezonde ‘frietjes’ uit de oven.

Makkelijk: Peulvruchten

Je haar is gemaakt van proteïnen. Dus als je niet gezegend bent een weelderige bos glanzende lokken, kunnen proteïnen helpen. Waar vind je ze? In linzen bijvoorbeeld. Sowieso goed om die kleine peulvruchten meer te eten, want ze zitten ook vol met vezels en ijzer. Voeg gewoon een grote lepel toe aan een groene salade of maak er een lekker stoofje mee.

Tik eens wat eitjes

Vitaminen B en D zijn goed voor je botten en huid en daarom is dit een gouden combi om beginnende kaalheid te bestrijden of in ieder geval te vertragen. Eieren zitten er vol mee. Die voeg je natuurlijk makkelijk toe aan een salade, maar maak bijvoorbeeld ook eens een eiwit-omelet of onze guilty pleasure shakshuka. Door de kruiden (oa kurkuma en rode peper) doe je ook meteen je antioxidantenvoorraad goed.  Zo maak je het:

Schepje erbij: Lijnzaad

Als je op de gezonde toer bent en wel eens een smoothie of shake maakt om de juiste vitaminen en mineralen tot je nemen, voeg dan ook eens een schepje lijnzaad toe. De aanwezige omega’s zorgen voor gezonder huid en haar.

Lekker pittig: Specerijen

Je huid is heel belangrijk voor een goede haargroei. Dus hoe beter je huid is, hoe beter je haar. Goede bloedsomloop is daarbij natuurlijk belangrijk. Chilipepers zorgen voor een goede boost. Het zit vol vitamine C. Daarnaast helpt kaneel ook. Maak bijvoorbeeld een lekkere warme drank met een kaneelstokje en gember. Gezond én lekker!

Gezond: Groenten

Groene bladgroenten zijn ook een bron van ijzer, foliumzuur en vitamine C. Kijk ook eens verder dan de bekende boerenkool en spinazie. Tayerblad, klaroen en paksoi zijn heerlijk om mee te roerbakken en ook mega-gezond.

Voor een beetje bite: Pompoenpitjes

Zink voorkomt haaruitval, volgens Amerikaans onderzoek. Je vindt het in pompoenpitjes. Die kun je weer heel makkelijk aan een salade toevoegen of aan een pompoensoep om het een lekkere bite te geven.

Decadent: Zalm en oesters

Dat zalm goede vetten bevat, wist je misschien al. De aanwezige omega 3 is niet alleen goed voor je huid, maar helpt ook tegen haaruitval. En weet je waar nog meer veel eomega-3 in zit? Oesters en mossels. Dat is toch fijn nieuws. Daarnaast zitten deze schelpdieren ook ramvol zink, ijzer, koper en vitaminen. Dus neem er gerust nog eentje!