New gym kid in town! SQM2 GYM, een gym gespecialiseerd in (kick)boxing, opent haar deuren in Amsterdam-Zuid. De gloednieuwe sportschool biedt een grote variatie aan old skool en new skool (kick)bokslessen, functional training, looptraining en krachttraining. Bonus? Persoonlijke aandacht en toegankelijkheid voor iedereen (óók de 40+ vrouw), op ieder niveau, staat centraal. 

Kickboksen is een full body work-out, omdat de bewegingen –als het goed is niet alledaags zijn. Voor een drukbezette vrouw die altijd on the go is het de perfecte sport. Coverlady Quinty Trustfull is fan! Daarom: 5x waarom kickboksen goed voor je is.

01. Verbranden
Je verbrandt per intensieve kickboks work-out (van 1 uur) tussen de 400 en 800 calorieën. Do we need to say more?

02. Kracht
Naast het verbranden van calorieën train je ook elke spier in je lichaam, helemaal als je naast een lesje kickboksen ook krachttraining volgt bij SQM2 GYM. 

Article continues after the ad

03. Verdediging
Kickboksen helpt je om jezelf te verdedigen, met meer zelfvertrouwen als resultaat. 

Lees ook: Lukt afvallen niet? Lees dan deze tips

04. Conditie
Naast verbranden en kracht heb je ook flink wat uithoudingsvermogen nodig om uur tegen een zak te slaan en te schoppen (plus: buikspieren te doen). Just sayin'. 

05. Abs, abs, abs
Je spieren rondom je core maken overuren. Met elke oefening moet je je buik aanspannen. 

Ook fijn: kickboksen is de manier om letterlijk álles van je af te slaan. Are you ready to rumble at SQM2? 

Nog niet overtuigd? Nouveau vroeg de oprichters van SQM2, Jan Willem Roordink en Thijs Boon, waarom oldskool en newskool (kick)boxing óók voor de 40+ vrouw geschikt is.

"SQM2 gym is geschikt voor de 40+ vrouw, omdat de lessen op een toegankelijke manier worden gegeven (de combinaties worden bijvoorbeeld 1-op1 uitgelegd en meermaals voorgedaan) en voor ieder niveau geschikt zijn. Dit geldt voor de (kick)bokslessen en alle andere lessen, zoals circuit-training, running en Bootcamp. Daarnaast krijgt elke deelnemer veel persoonlijke aandacht en door de hoeveelheid lessen in de week (50!) kun je naast je werk, gezinsleven en social life,  altijd bij ons terecht.”

Beeld: iStock, SQM2

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in