Déze 50-plussers laten zien hoe je stijlvol straalt op de rode loper. Zowel de Academy Award voor Beste Vrouwelijke Hoofrol als die voor de Beste Vrouwelijke Bijrol werden door vrouwen gewonnen die er al een behoorlijke carrière op hebben zitten. Behalve dat ze in de prijzen vielen, lieten de dames in de meest uiteenlopende creaties zien hoe je stijlvol de rode rode loper betreedt. Rita Moreno deed dat zelfs in een jurk die ze 56 jaar geleden óók droeg. Wát een klasse.

De award voor Beste Jurk gaat naar: 

In tegenstelling tot de Golden Globes, waar de meeste dames in het zwart kwamen om de #metoo beweging te steunen, kwamen de meeste sterren in kleurige jurken. De beweging had via Twitter opgeroepen tot "Alle kleuren van de regenboog" op de rode loper en daar werd gretig gehoor aan gegeven.

De Grand Dames laten zien hoe het moet: stijlvol op de Rode Loper. Meryl Streep (68) kwam in Christian Dior, Helen Mirren (72) koos voor een creatie van Reem Acra en Jane Fonda (80!) ging voor wit in Balmain.

 

Alisson Janney (58!) won de Oscar voor de beste bijrol voor haar rol van moeder van Tonya harding in I, Tonya. Zij weet als geen ander; je hebt een heel team nodig om te stralen op de rode loper. Het resultaat mag er zijn!

Bevlogen oproep van Oscar-winnares Frances McDormand

Frances McDormand (60) won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en hield een bevlogen toespraak. Ze vroeg alle vrouwelijke genomineerden te gaan staan en haar oproep kreeg gevolg.

Kidman verrast toeristen

Nicole Kidman (50) was onderweg naar stylingteam toen ze een toeristenbus passeerde. Ze is de rotste niet, dus het raampje ging naar beneden. De reacties zijn hilarisch: 

Geen pak, maar kleur voor Whoopi

Whoopi Goldberg (62) gaat meestal in een pak naar public events, maar voor de Oscars en de oproep van #metoo maakte ze een kleurige uitzondering in deze creatie van Cristian Siriano. Ze onthulde nog wel met een knipoog dat ze makkelijke schoenen aan had, omdat toch niemand die kon zien.

 

#whoopigoldberg wearing #christiansiriano at the #oscars

Een bericht gedeeld door BuzzyBee (@buzzy._.bee) op

Rita Moreno gaat vintage

Driewerf hulde voor Rita Moreno (86). Zij kwam in dezelfde jurk van de Filipijnse designer Pitoy Moreno als 56 jaar geleden toen ze de Oscar voor beste bijrol in Westside Story won. Ongelooflijk mooie vintage die de tand des tijds heeft doorstaan. De opera-handschoenen maken het helemaal af.

 

Een bericht gedeeld door Lisa G (@evolutionvtg) op

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!