Kiki Niesten, dé high-end modewinkel in Maastricht, is een wel heel bijzondere samenwerking aangegaan. Gaat dat zien!

Nou vooruit, het oorspronkelijke idee voor deze stunt ligt bij de Nederlandse modeontwerpers Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe. Met hun nieuwe label HACKED by_ willen ze een statement maken tegen de fast fashionindustrie, door overtollige kledingstukken van grote ketens te gebruiken als basis voor hun eigen ontwerpen. Nieuwsgierig naar wat de heren met háár collectiestukken zouden doen, vroeg Kiki Niesten ze om vijftig van haar Céline’s, Prada’s, Marni’s en andere designerpieces te ‘hacken’. Met een fantastisch resultaat.
De lancering van de Kiki Niesten HACKED by_ is vandaag in haar geweldige winkel aan de Stokstraat in Maastricht in het bijzijn van de heren ontwerpers. Nog geen plannen voor vandaag? Hup, op een drafje naar Maastricht! (Later kan ook hoor, de collectie blijft in de winkel te koop.)

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.