Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De dieettrends van 2019

Wordt het diëten, sporten of een salonbehandeling? De A van afvallen grijnst ons weer tegemoet in januari, dus doken we in de allernieuwste trends mét effect. 1. Intermittent fasting Een actuele dieettrend is intermittent fasting: afwisselend vasten. Je hebt keus uit verschillende vormen, melden ...

De dieettrends van 2019

Wordt het diëten, sporten of een salonbehandeling? De A van afvallen grijnst ons weer tegemoet in januari, dus doken we in de allernieuwste trends mét effect.

1. Intermittent fasting

Een actuele dieettrend is intermittent fasting: afwisselend vasten. Je hebt keus uit verschillende vormen, melden de experts van Ander Zorg. En ja, van intermittent fasting kun je zeker afvallen én het kan een gunstig effect hebben op je bloedwaarden.

2. Sportvasten

Nouveau-hoofdredacteur Claudia Straatmans: ‘Ik heb twee keer in mijn leven aan sportvasten gedaan. De laatste keer in de lente. Tien dagen lang sport je elke dag en eet je volgens een strak plan.’ Op die tien dagen mag je vier dagen lang alleen een beetje sap.

‘Megazwaar,’ aldus Claudia, ‘maar het levert wel een vetverbranding op van heb ik jóu daar.’

3. Ketogeen dieet

Bij het keto-dieet gebruikt je lichaam vet in plaats van koolhydraten voor de productie van energie. Door minder koolhydraten te eten – bij dit dieet mag je tot 25 gram koolhydraten per dag – en juist veel gezonde vetten, schakelt je lichaam over van koolhydraatverbranding naar vetverbranding.

Meer informatie: thenewfood.nl

4. Pioppi-dieet

Dit dieet is vernoemd naar een dorp in Zuid-Italië waar opvallend veel bewoners negentig jaar of ouder worden. Honderdplussers zijn er geen uitzondering en ziektes als diabetes en Alzheimer komen er nauwelijks voor.

Het geheim? De Pioppi-levensstijl van gezond eten, bewegen, voldoende slapen en sociaal contact.

Critici waarschuwen wel dat het vermijden van graanproducten kan leiden tot een grotere kans op tekorten aan onder andere  B-vitamines en voedingsvezels. 

5. Plogging

Van deze Zweedse hardlooptrend val je af en ben je tegelijk goed bezig voor het milieu. Plogging, een samenvoeging van het woord plocka (wat ‘pakken’ betekent in het Zweeds) en joggen, is hardlopen terwijl je onderweg bukt om afval op te ruimen.