Een heerlijk bericht om de nieuwe werkweek mee te starten: zorg dat je chocolade bij je hebt als je vanochtend scherp moet zijn.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat cacao het leren, studeren of afmaken van een lastige taak een stuk makkelijker kan maken. De studie toont aan dat het een weliswaar kortdurende, maar positieve werking kan hebben op de concentratie.

Koffie erbij

In combinatie met cafeïne zorgt het voor een nóg betere concentratie. Voordeel daarvan is ook weer dat cacao de angstgevoelens die cafeïne kan versterken, afzwakt. Koffie en chocolade dus, en we gaan vandaag meteen lekker van start! Nog één ding: laat de paaseitjes liggen, het gaat hier om pure caloriearme chocola.

 

 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV