Een heerlijk bericht om de nieuwe werkweek mee te starten: zorg dat je chocolade bij je hebt als je vanochtend scherp moet zijn.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat cacao het leren, studeren of afmaken van een lastige taak een stuk makkelijker kan maken. De studie toont aan dat het een weliswaar kortdurende, maar positieve werking kan hebben op de concentratie.

Koffie erbij

In combinatie met cafeïne zorgt het voor een nóg betere concentratie. Voordeel daarvan is ook weer dat cacao de angstgevoelens die cafeïne kan versterken, afzwakt. Koffie en chocolade dus, en we gaan vandaag meteen lekker van start! Nog één ding: laat de paaseitjes liggen, het gaat hier om pure caloriearme chocola.

 

 

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!