Deze week heropende modehuis Chanel haar boutique in de Amsterdamse PC Hooftstraat. Alsof je een droom binnenwandelt…

In het twee verdiepingen tellende pand (ze staan met een indrukwekkende marmeren trap met elkaar in verbinding) staan alle creaties die Karl Lagerfeld voor Chanel ontwierp uitgestald: ready to wear fashion, schoenen, handtassen, accessoires als sjaals en brillen, en een selectie fijne juwelen en horloges.

Coco's favorieten

De befaamde New Yorkse architect Peter Marino drukte zijn stempel op het interieur, met het appartement van Mademoiselle Chanel als inspiratiebron.

Dat betekent contrasterende materialen als zacht goud metaal, marmer, glas en lak, tegen luxe handgemaakte muurbekleding, zijden en geweven wollen vloerkleden, iconische tweed meubels (Coco hield van tweed) en kunst.

Kortom, een prachtige, elegante omgeving waar je een onvergetelijke winkelervaring gaat beleven. Afijn, oordeel zelf maar. Wanneer gaan we?

Beeld: Chanel.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!