Natuurlijk timmeren Nederlandse wijnboeren al langer aan de weg. En dan voornamelijk in het zuiden des' lands. Al meermalen proefden we daar een wijn die niet onderdoet voor het Franse en Italiaanse druivennat. Maar nu kun je je ook laven aan Chateau Amsterdam, de eerste échte Amsterdamse wijn.

Heb je de wijnranken buiten de stadsgrenzen al gezien? Nee? Dat klopt, die zijn er ook niet.

Initiatiefnemer Remy Harrewijn (what's in a name?) laat de druiven uit Frankrijk, Italië en Spanje komen. Het echte wijn maken, gebeurt recht onder onze neus, in een voormalige machinefabriek aan het IJ in Amsterdam-Noord. 

De eerste oplage is beperkt, slechts zesduizend flessen gaan vanaf 13 mei in de verkoop (je kan ze wel alvast bestellen). 

Chateau Amsterdam produceert zes wijnen:

  • ‘Still Waters Run Deep’ (chardonnay, organic) 
  • ‘The Man With The Hat’ (cabernet sauvignon)
  • ‘The Wild Horse’ (tempranillo)
  • ‘Nature’s Finest’ (syrah, biodynamic vin nature)
  • ‘Most Beautiful Girl In Class’ (chardonnay, organic)
  • ‘The Fat Lady Sings’ (chardonnay, organic)

We hebben ze nog niet geproefd, maar we zijn wel enorm benieuwd!

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!