Natuurlijk timmeren Nederlandse wijnboeren al langer aan de weg. En dan voornamelijk in het zuiden des' lands. Al meermalen proefden we daar een wijn die niet onderdoet voor het Franse en Italiaanse druivennat. Maar nu kun je je ook laven aan Chateau Amsterdam, de eerste échte Amsterdamse wijn.

Heb je de wijnranken buiten de stadsgrenzen al gezien? Nee? Dat klopt, die zijn er ook niet.

Initiatiefnemer Remy Harrewijn (what's in a name?) laat de druiven uit Frankrijk, Italië en Spanje komen. Het echte wijn maken, gebeurt recht onder onze neus, in een voormalige machinefabriek aan het IJ in Amsterdam-Noord. 

De eerste oplage is beperkt, slechts zesduizend flessen gaan vanaf 13 mei in de verkoop (je kan ze wel alvast bestellen). 

Chateau Amsterdam produceert zes wijnen:

  • ‘Still Waters Run Deep’ (chardonnay, organic) 
  • ‘The Man With The Hat’ (cabernet sauvignon)
  • ‘The Wild Horse’ (tempranillo)
  • ‘Nature’s Finest’ (syrah, biodynamic vin nature)
  • ‘Most Beautiful Girl In Class’ (chardonnay, organic)
  • ‘The Fat Lady Sings’ (chardonnay, organic)

We hebben ze nog niet geproefd, maar we zijn wel enorm benieuwd!

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Alcohol drinken en nog minder rimpels krijgen ook? Het lijkt een droom, maar het is de werkelijkheid. Vanaf mei dit jaar bestaat het drankje Collagin. Een gin met anti-ageing erin. Ja echt!

De bedenkers, ginmakers Camilla Brown en Liz Beswick, hebben met dit concept een uniek drankje gemaakt.

Pink lady

Perfect om het weekend mee in te luiden toch? De naam: Collagin Pink Rose. Zij omschrijven het als een zoete, maar ook bloemige gin, omdat er rozenbladeren in verwerkt zijn. Maar dat is nog niet alles.

Elf smaakmakers

Deze alcoholische lekkernij bestaat uit verschillende (botanische) ingrediënten: roze grapefruit, koriander, zoethout, vanille, passievrucht, roze peper, kardemom, orris en pure collageen. Een flesje van 50 cl kost zo'n veertig euro en koop je hier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: DailyMail Beeld: iStock