Het is januari, de maand waarin we, na alle verwennerij van de feestdagen, weer even de broekriem aantrekken en onder invloed van een vrachtlading goede voornemens, beter op ons gewicht letten. Misschien gaan we zelfs wel op dieet. Maar in ieder geval niet op één van deze extreme varianten.

Ondertussen weten we door onderzoek en ervaring wel wat werkt op het gebied van afvallen. Maar dit is niet altijd zo geweest. Hier de 9 gekste en meest extreme diëten die we niet gaan volgen.

1. Het Blauwe zonnebrildieet

De naam zegt het al. Door het dragen van een blauwe zonnebril zou je eten er minder smakelijk uitzien en daardoor zou je minder veel eten…

2. Het ayurvedisch ademdieet

Lijkt ons een gevalletje gebakken lucht. Door een speciale ademtechniek zou je kunnen leven van de levenskracht die daardoor vrijkomt. En daarom heb je geen vaste voeding meer nodig en als je het helemaal fanatiek aanpakt, ook geen vloeistof.

3. Israëlisch Legerdieet

In de jaren ’70 waren er daadwerkelijk mensen die dit dieet volgden. Het is ook wel te overzien: 8 dagen afzien. En je moet wel van appels houden…

Dag 1 en 2 eet je alleen maar appels en mag je onbeperkt koffie. Na die twee dagen, volgen twee dagen kaas. Daarna twee dagen kip en tot slot twee dagen sla.

4. Koolsoep dieet

Koolsoep all day long. Ja daar zouden wij ook wel van afvallen. Maar of deze manier nou zo wenselijk is. Eigenlijk is het een vorm van vasten. Je mist wel veel bouw- en voedingsstoffen.

5. Eskimodieet

Je voelt ‘m al; dit dieet bestaat voornamelijk uit vis. Het is wel aan te raden om dit dieet te combineren met fruit en groenten anders wordt het wel heel eenzijdig en kom je voedingsstoffen tekort.

6. Lintwormdieet

Wij moesten echt even knipperen, maar in de 19e eeuw waren er mensen die probeerde af te vallen door een gezuiverde lintworm in te slikken. Die zou dan van binnenuit helpen met afvallen….

7. IJsblokjesdieet

Niet echt een dieet, meer een manier om minder te snaaien. Het schijnt dat Renée Zellweger haar Bridget Jones-kilo’s ermee kwijtraakte. De truc: sabbelen op een ijsblokje als je trek hebt.

8. Alcoholdieet

Door het drinken van alcohol verdwijnt je hongergevoel. Het dieet werd geïntroduceerd in 1964 en er zijn daadwerkelijk mensen die het volgen.

9. Babyvoedingdieet

800 kcal aan gepureerde groenten en fruit per dag. Daar val je inderdaad wel vanaf. Maar heel gezellig worden we er niet van.

Bonusdieet dat we niet gaan volgen: Het sigarettendieet

Nog zo’n ongezonde dieetvariant: je onderdrukt je hongergevoel met een sigaret. Dus als je maar genoeg sigaretten rookt, wordt minder eten makkelijker. Zucht…

Volg de redactie

Aankomende week gaat de Nouveau-redactie aan de slag om wat beter in haar vel te zitten. En niet op één van de bovenstaande manieren natuurlijk. Hier de eerste blog van hoofdredacteur Claudia Straatmans:

Waarom ik met sportvasten wél kan afvallen

Beeld: iStock. Bron: Top-10-lijstjes. Novashops.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Je hebt 'm misschien al voorbij zien komen op social media: de Ten year challenge. Een foto van nu naast eentje van 10 jaar geleden. Soms zie je het verschil bijna niet en soms ook heel erg. Hier een paar leuke:

Kate Hudson, actrice en de dochter van Goldie Hawn, is weinig veranderd. Behalve het kapsel dan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A decade and a buzz cut later 💇‍♀️ #10YearChallenge

Een bericht gedeeld door Kate Hudson (@katehudson) op

Jennifer Lopez was 10 jaar geleden zwanger. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge #challengeaccepted ♥️

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Ellen de Generes werd onlangs 60 en ziet er jonger uit dan 50, net zoals ze toen ze 50 werd, er jonger uitzag als 40.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge. I never realized how differently I hold my hand now.

Een bericht gedeeld door Ellen (@theellenshow) op

Linda doet ook mee.

Madonna lijkt weinig veranderd...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Actrice Jessica Biel (getrouwd met Justin Timberlake) ging van een blonde naar een meer natuurlijke coupe...

En we hebben er zelf ook maar even even eentje gemaakt van Koningin Máxima.

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Topchef Sergio Herman zoekt het culinaire avontuur met restaurants als The Jane, Frites Atelier, Pure C en de AIRrepublic. In zijn nieuwste boek Sergio's Smaakmakers brengt hij een ode aan zijn favoriete ingrediënten. In Nouveau deze maand 3 recepten cadeau!

De smaakkunstenaar houdt wel van wat botsende smaken. Want zwarte olijven en bosbessen, zou jij die ooit samen eten met wat witte chocolade, vanille-ijs en een crumble van pistachenoten? Nou, als het eruit ziet zoals hierboven wel!

Het is eigenlijk een verbazend simpel recept waar je zéker hoge ogen mee gooit.

In Nouveau vind je ook Sergio's recept voor Broccoli met lamsoor en witte pens en dit heerlijke gerechtje, barstensvol smaak: Spicy avocadosalade met Thaise Vinaigrette.

Het geheim zit 'm in de grof gehakte cashewnoten als je het ons vraagt.

Sergio Herman's boek Smaakmakers staat vol met dit soort prachtfoto's van Kris Vlegels en heerlijke recepten die in veel gevallen niet eens zo moeilijk zijn.

Benieuwd naar deze 3 recepten? Je leest ze in Nouveau. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in