Heatwave! Heerlijk, die warme temperaturen. Maar het is ook wel lekker om af en toe even de koelte op te zoeken. Met deze 7 tips, houd je het lekker koel in huis (zonder dat je je blauw betaalt aan de airco).

1. Houd overdag de zonneschermen omlaag en de gordijnen dicht

Volgens voorlichtingsorganisatie over duurzaamheid Milieu Centraal hoef je bij warm weer niet meteen airco's en ventilatoren aan te zetten.

Door zonneschermen omlaag en de gordijnen dicht te doen, kun je veel warmte buiten houden.

2. Overdag de ramen dicht; ’s nachts de ramen open

Zet verder de ramen 's nachts open, zodat je optimaal profiteert van de koelere lucht. Overdag is het raadzaam ze juist gesloten te houden.

3. Zet computers, lampen en andere warmteverspreiders uit (als je ze niet gebruikt)

Die genereren extra veel warmte. En probeer de oven even te vermijden, die jaagt de temperatuur in huis ook al gauw een paar graden omhoog.

4. Hang vochtige lappen voor de ramen of hang je vochtige was bínnen uit

De vochtigheid verkoelt de lucht. Natuurlijk is het juist lekker om met dit weer je was buiten te drogen, maar als je het binnen iets koeler wilt hebben, is dit een makkelijke manier.

5. Zorg voor klimplanten, een groen gazon en veel bomen als je een tuin hebt

Tegels houden warmte vast, waardoor je tuin of balkon flinke hittebronnen worden. Zorg dus voor klimplanten tegen de muren, een groen gazon en vooral bomen, voor lekker veel schaduw.

6. Goede isolatie

Ook een goede isolatie van de woning kan helpen. Muren, daken en ramen die voorzien zijn van isolatie, houden de warmte beter buiten.

7. Ventilator in plaats van airconditioning

Als je dan toch je toevlucht moet nemen tot elektrische apparaten, kies dan liever voor een ventilator dan voor een airconditioner. Die laatste is een echte energieslurper.

Ook handig als je snél wil koelen, voordat je gaat slapen bijvoorbeeld: Zet een bak met koel water en ijsklontjes vóór de ventilator. Als je de ventilator aanzet, blaast ‘ie de koele lucht door de ruimte.

Let er  wel op dat de ventilator op voldoende afstand staat.

Bonustip: Als je een plat dak hebt, kan het helpen om dat bij het vallen van de avond met koud water te besproeien.

Beeld: iStock. Bron: NU.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in