No 3 is echt geniaal. 

De zomer is leuk en aardig, maar kent ook zo zijn uitdagingen. Deze hacks maken een dagje hogedrukgebied net even makkelijker.

Article continues after the ad

1 Zandvrij eten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Imelda Davey (@roomsforrascals) op

Neem een hoeslaken mee naar het strand, zet de hoeken omhoog met behulp van tassen en je hebt een (redelijk) zandvrij eilandje om spullen op te bewaren. Ukje optioneel :-) ! 

2 Hakvrij ijs

Zin in ijs, geen zin wachten tot het schepbaar is of in driftig hakken met een lepel? Stop de beker of het bakje in een hersluitbare diepvrieszak en leg het zo in de diepvries. Zo blijft het ijs bevroren, maar is het altijd te scheppen én vormen zich geen ijskristallen.

3 SPF Safe

Echt safe is waardevolle spullen thuislaten, maar sommige dingen (sleutel, pinpas) zul je toch mee willen nemen. Als je fles zonbescherming leeg is, spoel 'm dan goed uit en droog de binnenkant. Het is een ideale vermomming voor een card of wat geld, die ook dubieuze types niet snel zal opvallen. Alternatief: een dubbelgevouwen luier werkt ook vrij afschrikwekkend op dieven.  

4 IJskoffieklontjes

Dol op ijskoffie, niet dol op waterige-koffie-door-ijsklontjes? Vries in een zakje espresso in en gebruik die klontjes om je ijskoffie lekker koud te houden. Dit werkt ook met ijsthee en limonadesiroop!

5 Poeder je schoon

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nicole Lynne (@nic__lynne) op

Stop een potje babypoeder in je tas. Voor je de boulevard opstapt even je voeten poederen en het zand valt er letterlijk af én er schuurt niets meer in je slippers.

Foto's © iStock, Snapguide / Terrance Lall

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in