Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 winterse wandelingen voor een lekker fris begin van het jaar

Even een frisse neus halen na alle kerstdiners en Oudjaarsavond, want er is geen betere manier om het jaar te beginnen dan in de natuur. In je eentje, met je partner of met een paar vriendinnen. Onze collega’s van NU.nl vroegen wandelexpert John Jansen van Galen naar zijn beste tips voor een fijn...

5 winterse wandelingen voor een lekker fris begin van het jaar

Even een frisse neus halen na alle kerstdiners en Oudjaarsavond, want er is geen betere manier om het jaar te beginnen dan in de natuur. In je eentje, met je partner of met een paar vriendinnen.

Onze collega’s van NU.nl vroegen wandelexpert John Jansen van Galen naar zijn beste tips voor een fijne beschutte winterwandeling. Dit zijn ze.

1. Utrecht - Trage tocht: 16 km

Veel mensen weten niet dat er vlak buiten de Randstad zulke uitgestrekte wouden zijn. Je begint bij Paleis Soestdijk en loopt via Boswachterij De Vuursche naar landgoed Groeneveld.

Onderweg zijn er veel gelegenheden om even te rusten en een versnapering te nemen. Ook niet onbelangrijk.

Sneeuwtip: Ligt er sneeuw, drink dan een lekkere kop warme thee bij het besneeuwde kasteel Groeneveld. Sprookjesachtig!

Meer info

2. West-Brabant - Koepelroute: 11 km

Een pittige wandeling, zeker als het gesneeuwd heeft. Ruig is het goede woord. De naam is afgeleid van de koepeltjes die je langs de weg liggen. Die zijn de perfecte beschutting als je reeën wilt zien.

De twee herbergen langs het pad lijken verlaten, maar zijn dat zeker niet. Dit is de plek voor een goede borrel of een broodje.

Meer info

3. Gelderland - N70 wandelroute: 16 km

Heerlijk stijgen en dalen in het glooiende landschap van de Ooijpolders, Rijndal en Reichswald.