Claudia Straatmans, Hoofdredacteur:

Bodyguard, nagelbijtend spannende BBC-serie, nu te zien op Netflix

Protagonist is David Budd, de persoonlijke beveiliger van de minister.

Waarom deze serie zo geweldig is naast het actuele en de opstuwende spanning? De belangrijkste topfuncties worden ingevuld door een vrouw: hoofd van de politie, minister, chef van de recherche – allemaal vrouw. Heel gewoon. En zo zou het moeten zijn.

Claudia Witteveen, Royalty-verslaggever op Nouveau.nl

Geen Netflix-tip maar een Amazon Prime-tip: The Marvelous Mrs. Maisel

Midge Maisel heeft alles wat een vrouw in de fifties maar kan wensen: leuke man, fijn gezin, lekker huis in New York. Maar als haar huwelijk afbrokkelt, vindt ze een nieuwe passie. Ze wordt stand up comedian. Van de makers van Gilmore Girls. Seizoen twee is net uit, dus je kan je lol op.

Marion Florusse, Chef tekst/Human Intrest

Bioscooptip: Stan & Ollie

Ik was geraakt door de manier waarop Stan Laurel en Oliver Hardy tot leven zijn gewekt in de film Stan & Olie. De acteurs lijken griezelig veel op de legendarische komieken.

Een prachtige, kleine, film over de vergankelijkheid van roem, vriendschap en het leven zelfs... maar ook over de schoonheid van theater. Vanaf januari in de bioscoop.

Wies Verbeek, Coördinator lifestyle/ageless:

Sharp Objects op HBO/ziggo

De beste serie die ik het afgelopen jaar heb gezien is absoluut Sharp Objects. Super spannende serie met Amy Adams. Prachtig gefilmd en heel indringend. Het is een miniserie gebaseerd op de thriller van Gillian Flynn.

Je volgt Camille Preaker (Amy Adams), een emotioneel labiele misdaadverslaggeefster die net uit een psychiatrische instelling komt en de opdracht krijgt om de moord op twee kleine meisjes uit haar geboorteplaats te onderzoeken.

Het verhaal brengt haar terug naar haar ouderlijk huis in het slaperige stadje Wind Gap, Missouri, waar ze opgroeide. Door de situatie wordt Camille gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar persoonlijke demonen.

Merijn van den Boom, Online editor

All you need is love op televisie

Wij vieren thuis kerstavond. En gelukkig heb ik in mijn schoonzusje iemand gevonden die net zo dol is op romantische tranentrekkers als ik. Als de kinderen met hun cadeautjes spelen en de volwassenen zitten uit te buiken, zetten wij snel Robert ten Brink aan. Heerlijk.

Sowieso krijg ik niet snel genoeg van de televisiefilms in deze tijd van het jaar. The Holiday, Love Actually, Annie en zelfs the Muppets Christmas Carrol, ik kijk ze allemaal. Maar het begint met All you need is love!

Liever lekker met een boek op de bank? Dat kan natuurlijk ook: Dit zijn de 8 favoriete boeken van de redactie in 2018.

Heb jij zelf nog kijktips voor de redactie of andere Nouveau-lezeressen? Laat je reactie hieronder achter of op onze Facebookpagina.

Beeld: The Marvellous Ms. Maisel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Je hebt 'm misschien al voorbij zien komen op social media: de Ten year challenge. Een foto van nu naast eentje van 10 jaar geleden. Soms zie je het verschil bijna niet en soms ook heel erg. Hier een paar leuke:

Kate Hudson, actrice en de dochter van Goldie Hawn, is weinig veranderd. Behalve het kapsel dan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A decade and a buzz cut later 💇‍♀️ #10YearChallenge

Een bericht gedeeld door Kate Hudson (@katehudson) op

Jennifer Lopez was 10 jaar geleden zwanger. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge #challengeaccepted ♥️

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Ellen de Generes werd onlangs 60 en ziet er jonger uit dan 50, net zoals ze toen ze 50 werd, er jonger uitzag als 40.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge. I never realized how differently I hold my hand now.

Een bericht gedeeld door Ellen (@theellenshow) op

Linda doet ook mee.

Madonna lijkt weinig veranderd...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Actrice Jessica Biel (getrouwd met Justin Timberlake) ging van een blonde naar een meer natuurlijke coupe...

En we hebben er zelf ook maar even even eentje gemaakt van Koningin Máxima.

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Topchef Sergio Herman zoekt het culinaire avontuur met restaurants als The Jane, Frites Atelier, Pure C en de AIRrepublic. In zijn nieuwste boek Sergio's Smaakmakers brengt hij een ode aan zijn favoriete ingrediënten. In Nouveau deze maand 3 recepten cadeau!

De smaakkunstenaar houdt wel van wat botsende smaken. Want zwarte olijven en bosbessen, zou jij die ooit samen eten met wat witte chocolade, vanille-ijs en een crumble van pistachenoten? Nou, als het eruit ziet zoals hierboven wel!

Het is eigenlijk een verbazend simpel recept waar je zéker hoge ogen mee gooit.

In Nouveau vind je ook Sergio's recept voor Broccoli met lamsoor en witte pens en dit heerlijke gerechtje, barstensvol smaak: Spicy avocadosalade met Thaise Vinaigrette.

Het geheim zit 'm in de grof gehakte cashewnoten als je het ons vraagt.

Sergio Herman's boek Smaakmakers staat vol met dit soort prachtfoto's van Kris Vlegels en heerlijke recepten die in veel gevallen niet eens zo moeilijk zijn.

Benieuwd naar deze 3 recepten? Je leest ze in Nouveau. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in