Oh, wat zijn we dol op buiten eten! Als het weer het toelaat, gaat de bbq aan. Maar deze zomer willen we ook nog een beetje strak in ons velletje zitten. En dan is de barbecue een gevaarlijke dikmaker. Want die sausje en dat brood, die horen er toch echt een beetje bij? En van zo'n sappig worstje nemen wij niet graag afscheid. Gelukkig is er genoeg lekkers te bedenken. 

Daarom even een kleine handreiking voor een calorie-arme barbecue. Je gasten kunnen zich naar hartenlust storten op de hamburgers, saté (+ saus natuurlijk) en kruidige worstjes, jij trekt een ander plan. Óf verras ze juist met wat nieuwe recepten.

1. Ga voor vis

Garnalenspiesjes en zalmmoot doen het heel goed op de grill. Of pak uit met een stukje duurzaam gevangen tonijn. Er is bijna niets lekkerders van de grill. Of maak een vispakketje in folie met wat verse kruiden, knoflook en tomaat. Gezonder en calorie-armer dan welk stukje vlees dan ook.

Ook leuk: een hele vis van de grill. Vul een forel met kruiden en grill deze in een pakketje of een visvorm alsof je aan een meer in Frankrijk zit.

2. Laat de sausjes staan

Je doet ons met weinig meer plezier dan een stukje vers stokbrood dat je in het voorbijgaan in de satésaus laat zakken. Echt, we kunnen er van blijven eten. En saté zonder saus? Mwah. Of een hamburger op een kaal broodje? Zo is het toch niet bedoeld.

Maar die sauzen zijn dé dikmakers van de barbecue. Kan je écht niet zonder mayonaise? Leng deze dan aan met wat yoghurt. Een stuk frisser en het scheelt toch weer.

Of maak met magere yoghurt je eigen tzatziki. Met een goed stuk vlees, taalt niemand meer naar die volvette variant.

Ook een goede vervanging: kruiden. Maak een rub voor je vlees zodat het ultiem smaakvol is of ga voor een dressing op basis van olijfolie en kruiden. Als je eenmaal een stukje entrecote met de Argentijnse dressing chimichurri hebt gegeten, wil je nooit meer anders.

3. Kies voor mager vlees

Kip, kalkoen en biefstuk zijn magere vleessoorten die het goed doen op de barbecue. Die worstjes en hamburgers bevatten nu eenmaal veel vet (daarom zijn ze ook zo lekker, maar ja).

Je kan voor jezelf een magere hamburger of een kipworstje halen als je toch gewoon mee wil doen met de rest. 

4. Gegrilde groenten

Puntpaprika's, maïskolfjes, champignonspiesen, gepofte aardappel, courgette en moeten we nog even doorgaan? Maak kleurrijke spiesen of groentepakketjes met kruiden die een feestje voor de smaakpapillen zijn.

Kies bijvoorbeeld één goed stuk vlees of vis en vul de rest van de barbecue aan met een lekkere salade en groenten van de grill. Heerlijk!

5. Pas op met die koolhydraten

Wat is een barbecue zonder brood? Zeker als je nog even zit te wachten tot de kolen heet zijn, is het heerlijk om wat stokbrood of Turks brood in die sausjes te dippen. Doe dat maar niet, die kun je echt meteen op je heupen plakken.

Als je toch wil snaaien? Kies dan voor wat rauwkost om met die tzatziki te knabbelen. Of vervang je klassieke friszure aardappelsalade voor een groene salade of een tomatensalade met heldere dressing.

6. Pimp je water

Dat wijntje drinkt O zo lekker door op dit soort avonden. Natuurlijk is dat genieten geblazen, maar probeer af te wisselen met water. Voordeel: minder hoofdpijn morgen en minder stiekeme calorieën.

Maak ijskoud water met citroenschijfjes en komkommer bijvoorbeeld. Ziet er ook nog eens heel leuk uit en lékker. Of wat verse gember en munt. Dan geniet je daarna ook weer meer van dat wijntje, geloof ons.

Bonustip:

Ga voor een gezond toetje van de grill! Voor veel mensen eindigt de barbecue als het vlees op is en de buiken gevuld. Misschien is er nog een traditionele marshmellow voor de kinderen toe.

Maar ananas, perzik en zelfs watermeloen zijn fan-tas-tisch lekker op de barbecue. Met een beetje honing en verse munt, weet je niet wat je proeft. En het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Maar bovenal: geniet. Avonden zoals deze zijn om te koesteren.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Een succes voor First Lady Melania. Nadat zij zich ferm uitsprak tegen het immigratiebeleid van Donald Trump, kwam de president onder zó veel druk te staan dat hij wel overstag moest gaan. Opmerkelijk, omdat First Ladies meestal een meer dienende rol hebben. Wij mogen deze kant van Melania wel!

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdagavond een einde gemaakt aan het scheiden van kinderen en hun ouders bij de Amerikaanse grens. Daarvoor heeft hij een decreet ondertekend.

De afgelopen dagen barstte een storm van kritiek los over het scheiden van ouders en kinderen aan de Amerikaanse grens.

Aanvankelijk verdedigde Donald Trump dit nog, maar toen ook Melania Trump zich uitsprak tegen het beleid, kwam president Trump zó in de knel dat hij het decreet ondertekende. Een succes voor Melania dus!

Melania komt in beweging

Tot nu toe was Melania vrij onzichtbaar en vervulde ze de rol van First Lady voornamelijk tijdens staatsbezoeken. Na een korte afwezigheid vanwege een operatie aan haar nieren, gaat ze nu voortvarender te werk.

Ze zet zich via de campagne "Be Best" in om pesten onder kinderen aan te pakken. En met haar ferme standpunt wat het betreft het immigratiebeleid zet ze een steviger voetafdruk. Dat zien we graag!

Bron: NOS.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het Amerikaanse powerkoppel weet wel de beste locaties te regelen, want het Louvre opent niet zomaar haar deuren! En dat levert prachtige plaatjes op. Beyoncé plaatste op haar eigen social media een voorproefje van het kunststukje.

De wereldberoemde Mona Lisa ziet dat het goed is.

Tenisster Serena Williams is er helemaal weg van!

 

@beyonce y’all did that 🤯that’s what I’m talking about

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op

 

En Beyoncé plaatste zelf deze korte video (zet, als je op je werk zit, eerst het geluid even uit ;-)). 

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

Vanavond en morgen staan JAY-Z en Beyoncé in een uitverkochte Arena voor hun On The Run II World Tour. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in