Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

4 anti-griep recepten van foodies die er verstand van hebben

Die griepepidemie houdt maar aan. Vroeger kregen we dan een kop bouillon met soepstengels om de geïrriteerde maag een beetje te vullen. Nouveau.nl vroeg 4 bekende food-journalisten/kookboekenschrijfsters naar hun beste hopelijk-is-dit-snel-voorbij-recept. Zijn er overeenkomsten? Jazeker. Maar toc...

4 anti-griep recepten van foodies die er verstand van hebben

Die griepepidemie houdt maar aan. Vroeger kregen we dan een kop bouillon met soepstengels om de geïrriteerde maag een beetje te vullen. Nouveau.nl vroeg 4 bekende food-journalisten/kookboekenschrijfsters naar hun beste hopelijk-is-dit-snel-voorbij-recept. Zijn er overeenkomsten? Jazeker. Maar toch maakt iedereen het weer op haar eigen manier. Hier zijn ze:

Francesca maakt een pittige Thaise tom kha kai om verstopte bronchiën open te blazen

Op haar blog Francesca kookt geeft Francesca aan de lopende band recepten die lekker én goed zijn voor haar en haar gezin. Behalve dat, heeft ze ook een succesvol Instagram-account én enorm veel liefhebbers van haar lekkere, maakbare recepten.

"Ik ben toevallig extreem ziek geweest door de griep in februari en publiceerde speciaal daarvoor mijn recept voor Thaise tom kha kai. Voor mij is kippensoep namelijk de remedie voor griep.

In ieder geval voel ik me er beter door (of het echt werkt, geen idee, maar ik geloof graag in de helende werking ervan) en van wat extra pit voel ik me ook altijd beter."

Hier vind je het recept

Janneke Vreugdenhil gaat voor een troostrijke kippensoep

Janneke vult al jaren de culinaire katern in het NRC. Daarnaast is ze kookboekenschrijfster. Haar column Eten Enzo is een aaneenschakeling van rijke recepten met een originele twist.

"Kippensoep; zodra ik ook maar iets mankeer, of het nu een griepje is of liefdesverdriet, wil ik niets liever dan dat. Een goede soep is meer dan de som der bestanddelen.

Wat er precies gebeurt wanneer je een paar wortels, een prei en een stuk vlees in een plas water gooit en er een vuurtje onder stookt, is niets minder dan een mysterie. Wat ik wel weet is dat deze soep helpt tegen alles!"

Een abrupt beëindigd huwelijk, keerde zij tot iets positiefs met haar kookboek: Solo Food, 72 x koken voor jezelf. Uit dat boek komt dit troostrijke recept.

Naar het recept 

Pauline maakt een hartverwarmende drank als ze zich niet lekker voelt

Pauline Weuring schrijft op haar succesvolle kookblog Uit Paulines Keuken heel veel lekkere en gezonde recepten.

Een echt eet-recept tegen de griep heeft  ze niet, ze zweert juist liever bij warme dranken. Wel zo prettig als je maag even niet zo veel verdraagt.

"Ik zweer tegenwoordig bij citroen gember thee. Niet echt een recept te noemen maar het helpt wel om mij weer fit te voelen. Ook fijn is golden milk, een lekkere warme kruidige drank met kurkuma. Dat laatste zou ontstekingsremmend werken, ik weet niet of dat zo is, maar ik voel me er wel goed bij."

Bekijk het recept van Pauline's Golden Milk

Janneke Philippi maakt een kippensoep bárstensvol gezonde groenten tegen de griep

Janneke woont met manlief en tweeling (13) in het prachtige Maastricht. In hun kookstudio Studio Philippi toveren ze de lekkerste gerechten te voorschijn.

De mooiste daarvan vind je terug in hun kookboeken, zoals Heerlijk simpel en toonaangevende culinaire magazines. Gevraagd naar haar anti-grieprecept hoefde Janneke niet lang na te denken:

"Ik moet je eerlijk zeggen dat ik vaak een beschuitje met suiker kreeg als ik ziek was... maar dat krijgt mijn tweeling niet meer, haha. Hartige kippensoep met spek en spinazie is tegenwoordig mijn grieprecept.

Daar kan ik enorm naar verlangen, ook als ik niet ziek ben trouwens. Een kom rustgevende kippensoep met gerookt spek en dan lekker veel groenten op elke lepel."

Hier vind je het recept van deze heldere krachtbouillon