Mode en reizen, die twee klinken als muziek in de oren. Ben je dol op mode en ga je binnenkort op vakantie? Wellicht is het bezoeken van een modemuseum wel de moeite waard.

Ga je heel toevallig naar Granville, Milaan of Parijs? Lees dan snel verder.

1. Parijs

De Fondation Louis Vuitton in Parijs is een lust voor het oog. Het is ontworpen door Frank Gehry die een combinatie wilde maken van damestassen en moderne kunst.

In het museum vind je de kunstverzameling van de bestuursvoorzitter van Louis Vuitton, Bernard Arnault. Het museum werd in oktober 2014 geopend.

2. Milaan

Armani Silos is echt een snoepwinkel. Giorgio Armani gaf zichzelf dit vier verdiepingen hoge gebouw voor de veertigste verjaardag van het merk Armani. 

De inmiddels 84-jarige ontwerper zag in dit jubileum een mooie aanleiding voor het samenstellen van een tentoonstelling met Armani-ontwerpen uit de afgelopen vier decennia. Wij zeggen: wow!

3. Granville 

Ook de Franse stad Granville (ook wel het Monaco van het Noorden genoemd) is een bezoekje waard. Want daar vinden we de enorme roze villa La Maison Dior.

Je raadt het al, het huis waar Christion Dior opgroeide. Het is nu geen woonhuis meer, maar een museum met daarin exclusieve ontwerpen van de designer. De tuin die Christian Dior onder de Provençaalse zon ontwierp, bevat volop herinneringen aan zijn kindertijd in Normandië.

Bron: Elle/Dior/InStyle Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wil je deze kerst en Oud & Nieuw écht iets bijzonders op tafel zetten? Een drie-Michelinsterrengerecht bijvoorbeeld? Dat kan! Toprestaurants De Leest, Parkheuvel, De Lindehof en De Librije bundelen hun krachten met een heuse foodbox.

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een luxe kerstmenu, zitten erin (dus geen lange rijen bij de slager en visboer!).

Je hoeft de gerechten alleen nog even af te maken. Daar heb je ongeveer een minuut of 20 voor nodig. Dat betekent meer tijd met de familie en vrienden aan tafel!

in elke box zit een 4 gangen-menu met gerechten die een lust zijn voor het oog.

Je bestelt de 'signature' gerechten via www.cooklikeachef.nl. Ook voor de komende feestdagen kan je nog bestellen. Ze bezorgen op maandag 24, vrijdag 28 en maandag 31 december.

Maak zelf de gerechten van topchefs als Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer** en Erik van Loo**. 

Op de site staan handige instructiefilmpjes met alle tips and tricks om je bord zó mooi op te maken, dat het lijkt alsof Jonnie of Jacob Jan zelf bij je in de keuken heeft gestaan.

Nieuwsgierig? Dit is een voorbeeldmenu van Jonnie Boer van De Librije***

Rauw gemarineerde sabling met amandelsherry en maggiplant

*

Zeeduivel met gepofte aubergine en beurre blanc van gefermenteerd paprikasap

**

Langzaam gegaarde lamsnek met gerookte aal, zeewier en sap van koolrabi

***

Losgeslagen appeltaart

****

Nou, wij weten het wel! 

De boxen zijn verkrijgbaar vanaf € 64,50 per persoon. Maar dan heb je wel alles in huis voor een 4-gangen-diner. Als je wilt kan je er ook nog bijpassende wijnen bij bestellen. En er zijn trouwens ook vegetarische menu's beschikbaar.

Ook leuk: Je kan ook een CookLikeAChef-box als cadeaubon bestellen. Een leuk cadeautje voor onder de boom voor een culi-liefhebber!

www.cooklikeachef.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Deze foto is gemaakt in 1951, het zou toch zo een ontwerp uit het heden kunnen zijn? Ontwerper Cristóbal Balenciaga zet vrouwen al decennia lang in de spotlight. 

"A woman has no need to be perfect or even beautiful to wear my dresses. the dress will do that for her."

En zo is dat. Dat de meester zelf ook wist het beste in zichzelf naar voren te brengen, die je in deze foto uit 1927.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The master himself, Cristóbal Balenciaga photographed by Boris Lipnitzki in 1927.

Een bericht gedeeld door Cassidy Zachary (@the_art_of_dress) op

Deze prachtige foto's vonden we op het Instagram-account van The Art of Dress waar je dagelijks prachtige creaties en mode voorbij ziet komen uit het begin van de vorige eeuw. Het volgen zeker waard.

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in