Dit koude weer is een uitdaging voor je huid. Zeker voor je gezicht en handen die meer met de koude buitenlucht in aanraking komen. Met deze drie simpelen stappen, help je de natuur een handje.

Met deze temperaturen, zetten we de verwarming vaak een tikje hoger. Je huid wordt daar ook nog droger van. Geen ramp, maar je kan je handen wel wat extra aandacht geven. Droge handen voelen gewoon niet aangenaam en het is een signaal van je lichaam: opletten geblazen, je verbruikt nu meer energie.

Stap 1: Crême in je tas

Gebruik een fijne, vette handcrême en zorg dat je deze altijd bij je hebt. Er zijn natuurlijk heerlijk geparfumeerde smeersels, maar als de nood echt aan de vrouw is, kiezen wij vaak nog gewoon voor de klassieker: Nivea in blik. Ook omdat het blikje gewoon iconisch is. En het werkt.

Stap 2: Scrub je handen (niet te vaak!)

Verwijder daarmee de dode huidcellen. Drie keer per week is voldoende.

Stap 3: Drink voldoende water

Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft. Niet de remedie, maar alle kleine beetjes helpen.

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.