Jackie Kennedy, 1962
Jackie Kennedy, 1962

Om even bij weg te dromen: een vakantiehuis dat is gebouwd door een van de grote iconen van de 20ste eeuw.

Article continues after the ad

Vijf slaapkamers, vijf badkamers, een restaurantwaardige keuken én een legendarische vorige bewoner, dat zijn de sterke punten van Red Gate Farm.

Het huis is gebouwd in 1981 op een lap grond van 1376 m2 die grenst aan Squibnocket Pond en is te koop voor 65 miljoen dollar.

Het is in de buurt van de Kennedy compound verderop, maar net even wat meer besloten en privé, en biedt toegang tot een stuk strand van ruim een mijl.

Jackie kocht het perceel op Martha's Vineyard in 1979 en liet er zelf Red Gate Farm op bouwen door architect Hugh Newell Jacobson. Het werd in 1981 opgeleverd.

Het huis heeft de typische Cape Cod stijl en omdat Jackie van privacy hield...

... zijn er twee gastenverblijven op het terrein gebouwd, plus een personeelswoning.

Haar vriendin Rachel Bunny Mellon, die ook de beroemde rozentuin bij het Witte Huis voor haar aanlegde toen Jackie First Lady was, verzorgde het tuinontwerp.

Het was ruim veertig jaar lang haar zomerhuis en haar geheime plek waar ze geen Jackie O was, maar de matriarch van haar kinderen en kleinkinderen.

Jackie's dochter Caroline erfde het huis na Jackie's dood en liet het in 2000 renoveren. "Red Gate Farm was de volmaakte expressie van de romantische en avontuurlijke instelling van mijn moeder," zegt Caroline. "De duinen en meertjes van Aquinnah gaven haar de kans een wereld te creëren waarin ze dicht bij de natuur, dicht bij haar vrienden en familie en dicht bij haar geliefde boeken kon zijn."

"Ze liet er zelfs een sprookjesachtige boomhut voor haar kleinkinderen bouwen," aldus Caroline. "Die kleinkinderen zijn nu volwassen, het is tijd voor ons om mijn moeders voorbeeld te volgen en onze eigen werelden te creëren. We hopen dat een nieuw gezin deze plek zal koesteren zoals wij dat drie generaties lang hebben gedaan.

 

Foto's © ANP, Christie's International Real Estate

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in