Lekker struinen van tentje naar tentje. Als het een béétje meezit, met lekker weer. Een sauvignon hier, een chardonneetje daar en natuurlijk tussendoor een oester happen met bijbehorende bubbels. Het kan allemaal op het Bacchus Wijnfestival.

Bacchus Wijnfestival viert lustrum met twee festivalweekends:

8 t/m 10 juni en 15 t/m 17 juni staat het Amsterdamse Bos weer in het teken van het overheerlijke druivennat.

Een zomerfeest voor lekkerbekken die ook wel van een dansje houden. Bij binnenkomst krijg je je eigen Baccus-wijnglas dat je laat vullen naar wens bij de diverse stands. Een fijne manier om eens iets anders te proeven. 

Voor beginnende en gevorderde wijndrinkers

Geen wijnkennis? Bacchus Wijnfestival is bij uitstek de plek om laagdrempelig veel te leren over wijnen. Kom proeven bij de speciale proeftafels en in de tenten en laat de sommeliers je meenemen in hun verhalen.

Een perfect glas wijn drink je al vanaf € 3,-.

De meer gevorderde wijnliefhebbers kunnen zich verheugen op de bijzondere en zeldzame wijnen die verkrijgbaar zijn. Test je wijnkennis bij de blindproeverij van Paul Mas of drink oude jaargangen bij Bar Wijnig.

Spijzen

Dit jaar koken Restaurant Entrepot, Kaagman & Kortekaas, Gebr. Hartering, Taka, Bar Alt en Arles onder de vlag MUNCHIES op Bacchus Wijnfestival de sterren van de hemel.

Wil je ‘gewoon’ een frietje, oesters of een borrelplankje? Geen probleem! Die zijn letterlijk slechts enkele stappen verwijderd van de sterrenchefs.

Kaarten

Kaarten à € 15,- zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar.

Nouveau mag 3 x 2 kaarten weggeven voor dit fijne wijnfestival. Deze winactie is gesloten!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Restaurant RIJKS waar chef Joris Bijdendijk de pannen van het dak kookt, nodigt al jaren topchefs van over heel de wereld uit om samen te koken. Maar wie ze nu hebben gestrikt: Niet Jonnie Boer, niet Jacob Jan Boerma of Jannis Brevet, maar Richard Ekkebus.

Culiharten slaan er een slagje van over, want de Nederlandse Ekkebus kookt al jaren in China en zijn restaurant Amber werd daar bekroond met een nr. 56 ranking in the World’s 100 Best Restaurants 2018 lijst en nr. 7 ranking in de Asia’s 50 Best Restaurants 2019 lijst.

Dat belooft wat.

Ekkebus heeft er zelf ook zin in:  "De gerechten van ons menu zijn echte Amber-klassiekers. Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland.

Het zal ons in staat stellen om in contact te komen met de rijke Nederlandse geschiedenis en met name de Gouden Eeuw waar Hollanders de wereld rondtrokken op zoek naar exotische specerijen. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0."

Wees er snel bij, want het culinaire topduo Bijdendijk/Ekkebus kookt alleen op 26 en 27 januari samen. Ze creëren een four-hands menu dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Topchef Sergio Herman zoekt het culinaire avontuur met restaurants als The Jane, Frites Atelier, Pure C en de AIRrepublic. In zijn nieuwste boek Sergio's Smaakmakers brengt hij een ode aan zijn favoriete ingrediënten. In Nouveau deze maand 3 recepten cadeau!

De smaakkunstenaar houdt wel van wat botsende smaken. Want zwarte olijven en bosbessen, zou jij die ooit samen eten met wat witte chocolade, vanille-ijs en een crumble van pistachenoten? Nou, als het eruit ziet zoals hierboven wel!

Het is eigenlijk een verbazend simpel recept waar je zéker hoge ogen mee gooit.

In Nouveau vind je ook Sergio's recept voor Broccoli met lamsoor en witte pens en dit heerlijke gerechtje, barstensvol smaak: Spicy avocadosalade met Thaise Vinaigrette.

Het geheim zit 'm in de grof gehakte cashewnoten als je het ons vraagt.

Sergio Herman's boek Smaakmakers staat vol met dit soort prachtfoto's van Kris Vlegels en heerlijke recepten die in veel gevallen niet eens zo moeilijk zijn.

Benieuwd naar deze 3 recepten? Je leest ze in Nouveau. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in