Genieten van het (luxe) leven, we zijn er dol op. En daarom willen we sinds ons redactie-uitje nog maar één ding: deze stoere sloep. 

Want wat hebben we genoten van de tocht (geen druppel regen! Wel vele druppels wijn...) over de Amsterdamse grachten.

Black beauty
We hadden zelfs een schipper aan boord: Derk van Lekker Boats, het bedrijf dat deze stijlvolle sloepen met de hand maakt. Tijdens de vaartocht door hartje Amsterdam - dat er toch weer heel anders uitziet vanaf het water - vertelde Derk dat ook Tommy Hilfiger eenzelfde boot heeft gekocht.
Niet om over te laten vliegen naar Amerika, maar om mee door de grachten te varen als hij in Nederland is. En als hij na alle zakelijke beslommeringen een powernap wil doen, staat er ook nog een bed in het ruim onder klaar.

Jaloers...
Kosten: een ton. Jaloers: ja. Maar het leed was snel geleden toen Derk drie kilo Old Amsterdam uit een verborgen kast toverde en de man van Nouveau's ageless-chef Wies aan wal klaarstond met twee flessen gekoelde wijn, de held. Zon, water, een boot, oude kaas, sancerre en sauvignon blanc: nee, dan is het leven zo slecht nog niet.

Aan de Amsterdamse grachten...

Tempo op zee
Om even te voelen wat Mister Hilfiger ervaart, mochten we dus exclusief (ze worden normaal niet voor tochten verhuurd) een paar uur lang varen op deze boot, die overigens een stuk sneller door het water kan klieven dan een gemiddelde sloep: hij haalt met gemak een snelheid van 80 kilometer per uur en vaart ook probleemloos op zee. Maar we waren niet rouwig dat we dat onderdeel even oversloegen.

Een bestseller down under
Het blijkt ook overzees een enorm goed visitekaartje: Lekker Boats werd in 2014 in Sydney, Australië, gelanceerd, met als doel de unieke Nederlandse sloepcultuur wereldwijd te introduceren. Nou, dat is inmiddels gelukt, down under zijn de matzwarte boten niet meer weg te denken. Ze kunnen hier overigens ook met overkapping worden geleverd... Het blijft wel Nederland, hè.

En of we gelukkig waren.

En dan kwam een koerier van Domino's Pizza ook nog een lading pizza's afleveren, die overigens goddelijk smaakten. Nee, calorieën hebben we maar niet geteld, want op redactie-uitjes mag alles. ;)

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.