Genieten van het (luxe) leven, we zijn er dol op. En daarom willen we sinds ons redactie-uitje nog maar één ding: deze stoere sloep. 

Want wat hebben we genoten van de tocht (geen druppel regen! Wel vele druppels wijn...) over de Amsterdamse grachten.

Black beauty
We hadden zelfs een schipper aan boord: Derk van Lekker Boats, het bedrijf dat deze stijlvolle sloepen met de hand maakt. Tijdens de vaartocht door hartje Amsterdam - dat er toch weer heel anders uitziet vanaf het water - vertelde Derk dat ook Tommy Hilfiger eenzelfde boot heeft gekocht.
Niet om over te laten vliegen naar Amerika, maar om mee door de grachten te varen als hij in Nederland is. En als hij na alle zakelijke beslommeringen een powernap wil doen, staat er ook nog een bed in het ruim onder klaar.

Jaloers...
Kosten: een ton. Jaloers: ja. Maar het leed was snel geleden toen Derk drie kilo Old Amsterdam uit een verborgen kast toverde en de man van Nouveau's ageless-chef Wies aan wal klaarstond met twee flessen gekoelde wijn, de held. Zon, water, een boot, oude kaas, sancerre en sauvignon blanc: nee, dan is het leven zo slecht nog niet.

Aan de Amsterdamse grachten...

Tempo op zee
Om even te voelen wat Mister Hilfiger ervaart, mochten we dus exclusief (ze worden normaal niet voor tochten verhuurd) een paar uur lang varen op deze boot, die overigens een stuk sneller door het water kan klieven dan een gemiddelde sloep: hij haalt met gemak een snelheid van 80 kilometer per uur en vaart ook probleemloos op zee. Maar we waren niet rouwig dat we dat onderdeel even oversloegen.

Een bestseller down under
Het blijkt ook overzees een enorm goed visitekaartje: Lekker Boats werd in 2014 in Sydney, Australië, gelanceerd, met als doel de unieke Nederlandse sloepcultuur wereldwijd te introduceren. Nou, dat is inmiddels gelukt, down under zijn de matzwarte boten niet meer weg te denken. Ze kunnen hier overigens ook met overkapping worden geleverd... Het blijft wel Nederland, hè.

En of we gelukkig waren.

En dan kwam een koerier van Domino's Pizza ook nog een lading pizza's afleveren, die overigens goddelijk smaakten. Nee, calorieën hebben we maar niet geteld, want op redactie-uitjes mag alles. ;)

Het is echt weer voor dikke truien. En daar zouden we zeker naar uitkijken als we er niet zo statisch van werden. De oplossing hiervoor schuilt in een klein hoekje...

De statische elektriciteit in een trui wordt veroorzaakt door de koude en droge lucht. Met als gevolg dat je telkens een klein schokje krijgt als je iets aanraakt. Dat voorkom je door de volgende 'te makkelijk voor woorden' truc. Verstop ergens in de trui een veiligheidsspeld. Die ontlaadt de statische trui. Probleem opgelost.

Ivana Trump is misschien wel het meest bekende voorbeeld van een bekende vrouw die de achternaam van haar ex-man hield na de scheiding. Zelfs hertrouwen weerhield haar niet van het dragen van de naam Trump. Maar zij is zéker niet de enige...

Demi Moore

Demi Moore werd geboren als Demi Guynes. Ze trouwde in 1980 met muzikant Freddy Moore. Het huwelijk werd in 1985 ontbonden, maar Demi draagt de naam nog steeds ondanks verbintenissen met Bruce Willis (hier op de foto) en Ashton Kutcher.

Tina Turner

Muziekduo Ike en Tina Turner was een enorm succes in de jaren '60 en '70. Het stel trouwde in 1962. Helaas had Ike nogal losse handjes waardoor het huwelijk uiteindelijk strandde in 1978.

Anna Mae Bullock hield haar inmiddels enorm bekende naam: Tina Turner. (en vinden jullie trouwens ook niet dat Michelle Obama ontzettend veel op haar lijkt?!)

Raquel Welch

Jo Raquel Tejada scheidde in 1964 al van haar man James Welch. 

Kimora Lee Simmons

Een iets recenter voorbeeld: Kimora Pirkins was van 1998 tot 2009 getrouwd met Hip Hop-grootheid Russell Simmons. Ze hertrouwde in 2013, maar draagt de naam Simmons nog met overtuiging.

 

Een bericht gedeeld door The Blast (@blast) op

Bianca Jagger

Tijdens de hoogtijdagen van The Rolling Stones trouwt leadzanger Mick met Bianca Pérez-Mora Macias. Het huwelijk houdt stand van '71 tot '79. Ze zal daar later over zeggen: "Mijn huwelijk strandde al op mijn trouwdag." Dat was natuurlijk een sneer naar het notoire vreemdgaan van haar echtgenoot.

Dit weerhield haar er echter niet van om de naam Jagger te blijven gebruiken als haar achternaam.

 

Een bericht gedeeld door Patchwork (@patchwork_it) op

Yolanda Hadid

De Nederlandse Yolanda van den Herik ziet in Papendrecht het levenslicht. Nadat ze als model de wereld bereist, strijkt ze neer met manlief Mohamed Hadid in LA. Het huwelijk houdt helaas geen stand. Ze trouwt opnieuw in 2011. Nu met David Foster.

Na hun scheiding in 2016 neemt zij de achternaam van haar eerste ex-man opnieuw aan. Wellicht ingegeven door haar inmiddels bekende dochters Bella en Gigi Hadid?

Susan Sarandon

Susan Abigail Tomalin is van 1967 tot 1979 getrouwd met Chris Sarandon. Inmiddels zou je qua bekendheid bijna zeggen dat hij blij mag zijn dat ze zijn naam nog gebruikt.

Ivana Trump

Donald Trump is van 1977 tot 1992 getrouwd met Ivana Marie Zelníčková. Ze draagt de naam Ivana Trump als über-socialité met verve, ondanks dat ze in de tussentijd nog twee keer is getrouwd.