Was het maar vast 1 december. Want dan mag er weer elke dag een vakje open van de adventskalender. En deze beauty-kalenders maken het nog éxtra feestelijk. 

Hiervan ga je toch watertanden? Voor sommige kalenders bestaat een wachtlijst van 100.000 mensen, maar we laten ze toch zien. Al was het alleen maar om inspiratie op te doen.

Hebben!
Ga je 'm weggeven of toch zelf houden? The choice is yours...

1. Clinique


24 Days of Clinique, een adventskalender met de bestsellers van de huidverzorging en make-up van Clinique, inclusief het 3-stappen systeem, de bekroonde Moisture Surge, de meestverkochte kleur lipstick, de meest geliefde geur en meer. Bekijk hier de gehele inhoud. € 69,-

2. Charlotte Tilbury


Deze adventskalender heet 'The Naughty and Nice Magic Box'. Dat belooft wat! De verwenset bevat de 12 bestverkochte make-up & verzorgingsproducten van Charlotte Tilbury, verpakt in een glamourous doos die naderhand dienst kan doen als juwelenbox. Bestel 'm hier. € 195,-

3. Selfridges


Een beauty van een box, met producten als YSL Blur Primer 10ml, Lancôme Energie de Vie Sleeping Mask 15ml, YSL Black Opium EDP 7.5ml, Lancôme Absolue Precious Cells Day Cream 15ml, Lancôme Bi-Facil Eye Makeup Remover 30ml, Urban Decay All Nighter Setting Spray 15ml en ga zo maar door. Geen wonder dat er een run op is! € 137,-

4. Kiehl's

Achter elk 'deurtje' van deze Kiehl's Adventskalender zit een verrassing om het gezicht, lichaam of haar te verwennen. Waaronder: 4 full size producten, 14 miniaturen en 6 samples om kennis mee te maken. Je bestelt de kleurrijke adventskalender hier voor € 69,-

5. Nuxe


Je waant je meteen in Parijs met deze prachtige adventskalender. Het is een waar 'ontdekkingspakket' met o.a. Nuxellence Eclat (15ml), crème fraîche beauté (15ml), Rêve de meil mains & ongles (15ml), Nuxellence Detox (15ml), Rêve de miel démaquillant (15ml), gelée exfoliante aux 3 roses (15ml), crème Prodigieuse (15ml). De prachtige box kost € 40,- en is hier verkrijgbaar.

6. Liberty


Met 15 full-size producten van je favoriete beautymerken, zoals Diptyque, Le Labo and Byredo, is de inhoud van Liberty's Advent Calendar meer dan 500 pond (omgerekend 567 euro) waard. Online en in de winkel is de beauty-kalender uitverkocht, maar op eBay is hij nog volop te koop.

7. L'Occitane


Dit jaar creëerde de illustratrice van Kanako voor L'Occitane een charmant dorp dat zich in een gezellige kerstsfeer waant. Op de achtergrond: het dorpsplein, een kinderkoor, een kerstboom, een olijfboom, een luchtballon... En achter de luikjes 24 verrassingen die je tijdens het aftellen het gevoel geven dat je je in de Provence begeeft. De producten hebben een waarde van € 84,-, maar de kalender kost € 49,- Kijk, daar houden we van.

8. Decléor

Elke dag een geluksmoment met deze Surprise Me!-adventskalender van Decléor. Shop 'm hier voor € 79,-

9. Godiva


Omdat je van chocola óók heel gelukkig en dus mooi wordt. Godiva chocolade adventskalender (€ 23,-) met handvat om gemakkelijk mee te nemen. Hij is hier te koop. 

Op Instagram worden ook de mooiste adventskalenders getoond:

 Ook ontzettend geliefd: de Estée Lauder adventskalender (zie onder):

 

Advent Calendar, Christmas is coming! This can only mean one thing: so is my birthday!!! Which means, shopping, shopping and shopping - I am super excited! Although with Ayesha's wedding coming up we are tightening our belts with saving. But there is no way I'm having a birthday without my usual tradition of a 'countdown' calendar. Now last year I only had 24 countdowns with @theofficialselfridges Advent Calendar last year and then was surprised with flowers on the 25th. However this year, I looked through all the advent calendars and guys there are some great ones this year. I chose based on what contents there would be and what was worth the price. Best Advent Calendars, in my opinion is the @esteelauderuk Multi Brand Calendar, The Beauty Countdown. Comes in a great star-shaped calendar packed with all the winter wonder land your skins, hair and makeup you will need. ✨CHECK OUT MY BLOG for the Full Review and products. Make sure to like, share and subscribe. ? ADD ME ON SNAPCHAT, SADIYYASWORLD #esteelauderadventcalendar #adventcalendar #beauty #christmas #december #adventcalendar #beautyadventcalendar #cosmetics #esteelauder #modernmuse #clinique #origins #mac #bobbibrown #aveda #bumbleandbumble #darphin #smashbox #glamglow #michaelkors #skincare #skincareluxury #skincareaddict #skincarejunkie #skincarerountie #skincareproducts #beautyproducts #beauty #makeup #christmas2017 #christmas #birthdaycountdown #hudabeauty

Een bericht gedeeld door SADIYYA'S BLOG (@sadiyyasworld_blog) op

Er zijn nog 100.000 wachtenden voor u... Ja, zo populair is de adventskalender van No7.

 

Winner ?? Thanks @mike_js ? Christmas is nearly here!!! ? #no7adventcalendar @bootsuk

Een bericht gedeeld door Amanda le Gros (@amanda_legros) op  

 

En, tot slot, de kalender die ook wel 'de heilige graal' wordt genoemd: die van Jo Malone London.

 

De 14-jarige Southern Beauty Priscilla Beaulieu is in de wolken als Elvis Presley haar het hof maakt. Zeven jaar droomt ze van een lang en gelukkig leven met The King, maar na hun sprookjestrouwdag in 1967 wordt ze langzaam wakker…

Dat Elvis Presley (1935-1977) in Duitsland meer heeft gedaan dan het vervullen van zijn dienstplicht, wordt duidelijk op de dag dat hij weer vertrekt. Op foto’s die op het vliegveld van Wiesbaden zijn gemaakt, is duidelijk te zien dat er op de achterbank van de auto die de zanger wegbrengt een donkerharige jongedame zit.

Haar naam is Priscilla Beaulieu (1945) en ze is pas veertien jaar oud; ze gaat nog naar school. De afgelopen zes maanden heeft ze op een roze wolk geleefd.

Kennismaking

Als stiefdochter van een officier in de US Air Force woont ze sinds de overplaatsing van haar vader in het West-Duitse Wiesbaden.

Priscilla is vaak te vinden in de plaatselijke dans – en eet-gelegenheid Eagle Club, waar ze brieven schrijft aan haar vriendinnen in Austin, Texas, en luistert naar muziek uit de jukebox.

Op een dag wordt ze aangesproken door een man die beweert een vriend te zijn van Elvis Presley. Hij nodigt haar uit kennis met de wereldberoemde zanger te komen maken.

Priscilla gelooft het verhaal maar half, maar staat de volgende avond toch - gekleed in een wit met blauw matrozenjurkje - op de afgesproken tijd klaar om opgehaald te worden. De auto brengt haar wel degelijk naar Elvis, die in het nabijgelegen Bad Neuheim in een doodgewoon rijtjeshuis blijkt te wonen.

“De kamer zat vol mensen. Elvis zag ik meteen. Hij was knapper dan in zijn films, jonger ook en meer kwetsbaar met zijn kort-geknipte haar. Hij zat met één been over de leuning van een fauteuil, een sigaar aan zijn lippen. Hij stond op en schudde mijn hand.

Toen pas drong de werkelijkheid tot me door en ik dacht: ‘Wat doe ik hier?’” Wanneer ze thuiskomt, zitten haar ouders op haar te wachten. “Ze vroegen me hoe het was en ik vertelde precies wat er was gebeurd, dat Elvis erg aardig en warm was, maar dat ik dacht dat ik hem nooit meer zou zien. En toen belde hij op.”

Elvis wil Priscilla vaker zien

Elvis maakt duidelijk dat hij Priscilla vaker wil zien. Aarzelend geven haar ouders toestemming. Wanneer hun dochter wel erg vaak naar Bad Neuheim gaat, vinden ze het tijd worden dat Elvis zich komt voorstellen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elvis Aaron Presley (@elvispresley_memories_) op

Als dat vervolgens gebeurt, wil Priscilla’s vader vooral antwoord op één brandende vraag: “Waarom mijn dochter? Je bent Elvis Presley en alle vrouwen vallen op je.”

Het antwoord van Elvis: “Zij is erg rijp voor een meisje van veertien jaar en ik geniet van haar gezelschap. Zo ver weg en zo lang van huis zijn, is niet gemakkelijk voor mij. Ik heb iemand nodig om mee te praten. U hoeft zich geen zorgen over haar te maken. Ik zal goed voor haar zorgen.”

Priscilla’s ouders gaan overstag

Vrijwel iedere avond wordt Priscilla nu opgehaald, door Elvis zelf, zijn vader, of een vriend. En altijd is ze voor middernacht thuis, precies volgens afspraak.

De avonden verlopen volgens een vast patroon. In een huiskamer vol mensen maakt Elvis muziek; hij zingt, speelt piano of gitaar. Dan geeft hij Priscilla een subtiel seintje, waarop zij naar boven gaat, naar zijn slaapkamer.

Wanneer hij zich even later bij haar voegt, praten ze vooral. Af en toe een kus, wat geknuffel, meer gebeurt er niet. Al tijdens hun eerste ontmoeting heeft Elvis gezegd: “Ik zal je als een zus behandelen. Ik zweer dat ik je geen kwaad zal doen”, en daar houdt hij zich aan.

Hij is zich er goed van bewust dat ze pas veertien is en hij tien jaar ouder.

Geen onschuldige tiener meer

Dan komt de dag dat Priscilla Elvis op het vliegveld uitzwaait. Het zal drie weken duren voor ze zijn stem weer zal horen. Tijdens dat telefoongesprek is hij vooral bezig haar gerust te stellen.

Nee, hij heeft geen relatie met Nancy Sinatra (dochter van), wat de kranten ook mogen beweren. Ze weet toch dat hij alleen van haar houdt? Zij is zijn ‘Cilla’, zijn alles! In de periode die volgt, raakt ze gewend aan de verhalen over zijn affaires, zijn hartstochtelijke ontkenningen, haar frustraties.

Maar in juni 1962 krijgt ze het telefoontje waar ze al ruim twee jaar op wacht: Elvis vraagt of ze een paar weken naar Los Angeles komt. Haar ouders gaan akkoord, met als belangrijkste voorwaarde dat Priscilla bij vrienden van Elvis slaapt.

Dat doet ze welgeteld één nacht, de rest van de tijd brengt ze door in een hotel in Las Vegas, samen met haar grote liefde. Presley maakt van de gelegenheid gebruik om Priscilla van onschuldige tiener te transformeren tot elegante vrouw van de wereld, met een nieuwe garderobe, getoupeerd haar en zware make-up met veel eyeliner en mascara.

Ze brengt dat jaar ook de kerstdagen met Elvis door, waarna hij haar vraagt te blijven; haar ouders moet hij beloven dat ze in Memphis haar middelbare school zal afronden. Vier jaar later, in december 1966, vraagt hij haar ten huwelijk.

Het is dan ruim zeven jaar geleden dat ze elkaar leerden kennen.

Delen met anderen

Na hun huwelijk op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas, gaat Elvis al snel weer aan het werk (opnames, optredens, films maken). Priscilla houdt zich vooral bezig met de inrichting van hun nieuwe huis in Beverly Hills.

Maar dat vult de leegte van zijn afwezigheid niet op. “Als Elvis na een reis thuiskwam, vertrok hij vrijwel direct weer. Het werd normaal dat hij verjaardagen miste.”

Met de geboorte van dochter Lisa Marie, exact negen maanden na hun bruiloft, lijkt Priscilla een doel in haar leven te hebben gekregen, maar het is niet genoeg. De twee zien elkaar weinig en als hij er al is, moet ze hem met anderen delen, zelfs tijdens de vakanties. Dat was al zo toen ze nog niet getrouwd waren, maar nu kan ze er niet meer tegen.

“Uiteindelijk realiseerde ik me dat we volledig gescheiden levens leidden en dat dit nooit zou veranderen.” Begin 1972 gaan ze uit elkaar, in oktober 1973 wordt de scheiding uitgesproken.

Tot het plotselinge overlijden van The King in 1977 blijven ze bevriend. En Priscilla noemt Elvis nog steeds: “Mijn eerste liefde, en mijn laatste.”

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in