Vaak gaat een erfenis naar de kinderen, maar wat als je die niet hebt? Deze bekende Nederlander en zijn vrouw hadden voor hun geld een wel heel bijzondere bestemming.

Tekstschrijver en zanger Drs. P. - want over hem hebben we het - en zijn vrouw hebben hun nalatenschap van één miljoen euro geschonken aan het asiel.

De buurman van Adèle
De geboren Zwitser Heinz Polzer, zoals Drs. P. echt heette, die het Nederlands op onnavolgbare wijze beheerste (hij scoorde hits met Knolrapen, schorseneren en prei en Troika hier, Troika daar), overleed twee jaar geleden op 95-jarige leeftijd in een Amsterdams verzorgingstehuis, waar hij op het laatst de buurman was van Adèle Bloemendaal. Zijn echtgenote Mieke (87) heeft hem voor zijn dood nog lange tijd verzorgd, maar dat lukte uiteindelijk niet meer. Zij stierf een jaar na haar man.

Bijzondere aankondiging
Met een ’ollekebolleke’, een gedicht in een bijzonder puntige vorm, maakte P. zijn eigen overlijden in een rouwannonce bekend: Even uw aandacht graag! Korte berichtgeving: Ondergenoemde Is niet meer in beeld – Wat hier (behalve voor Onbelangstellenden) Hartelijk groetend, Wordt medegedeeld. Drs. P.

Het goede doel
Kort daarna werd snel duidelijk dat het ’plezierdichten’ hem een flink fortuin heeft opgeleverd. Door onder meer de auteursrechten en de verkoop van hun huis, bleek dat er ruim een miljoen euro was te verdelen. Al eerder had Drs. P. aangegeven dat hij wilde dat het geld naar goede doelen ging, maar nooit werd duidelijk welke dat waren. Nu blijkt uit het jaarverslag van het Amsterdamse dierenasiel, dat het naar deze organisatie is gegaan. En dus zitten de 1100 katten, 580 honden en 250 konijnen er ineens warmpjes bij.

Drs. P. was doctorandus in de economie - zijn beroemde artiestennaam werd bedacht door Willem Duys.

Bron: de Telegraaf
Bron beeld: Hollandse Hoogte

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!