Oei oei oei, er komen spannende tijden aan voor de Russische miljardair Roman Abramovich. De 50-jarige oligarch gaat voor een derde keer scheiden en dat kan hoog oplopen in de kosten. Na 10 jaar scheidt hij van zijn 36-jarige echtgenote Dasha, met wie hij twee kinderen heeft.

Lees ook: Binnenkijken bij het zusje van Jackie Kennedy

Roman Abramovich is goed voor een vermogen van zo’n $9,1 miljard. Hij is al twee keer eerder getrouwd geweest en dat heeft hem ook al twee keer eerder geld gekost. Vooral zijn tweede scheiding kwam hem duur te staan: zijn ex-vrouw Irina kreeg 300 miljoen euro mee op zak na hun scheiding in 2007. 

Nu gaan Roman en Dasha ‘als vrienden uit elkaar’. Het koppel ontmoette elkaar in 2005 op een Nieuwjaarsfeest. Wij zijn benieuwd wat de afspraken van de scheiding worden. Abramovich bezit onder meer de voetbalclub Chelsea, het 163 meter lange superjacht Eclipse, een Boeing 767, een Gulfstream G650 en uitgebreid wagenpark, onder meer vier huizen in Rusland, drie in Frankrijk, twee ski lodges in de VS en een villa in Londen.

Het record van de duurste scheiding ooit staat op naam van Dmitry en Elena Rybolovlev. Zij scheidden in 2014 waarbij Elena 3.600 miljoen euro mee kreeg.