Vorige maand werd Mauro Colagreco verkozen tot beste chef van de wereld. In zijn restaurant Mirazur in het Zuid-Franse Menton kookt hij de (drie) sterren van de hemel. Daar dineer je met uitzicht op de altijd adembenemende Côte d'Azur. Heel veel mondainer wordt het leven niet. Maar dit terzijde, want het grote nieuws is dat Mauro dit najaar als gastchef gaat koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum.

 

Eén dag

Het evenement RIJKS® x Mirazur zal maar één dag duren en de datum is nog niet bekend. Houd daarvoor het Instagramaccount @rijksrestaurant goed in de gaten! De afgelopen vijf jaar nodigde Joris Bijdendijk steeds internationaal gerenommeerde chefs uit. Mauro is de dertigste topchef die bij hem komt koken en sluit daarmee een prachtige reeks af. Het is overigens niet de eerste keer dat de twee elkaar treffen. Tijdens het liefdadigheidsevent ‘Isabelo, feeding hungry minds‘ kookten ze ook samen.

Article continues after the ad

Tijdens RIJKS® x Mirazur koken de chefs een four-hands menu, dat wordt geserveerd tijdens lunch en diner.

Beeld: @MatteoCarassale en ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in