Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 7 beste spa's ter wereld

Een reis rond de wereld langs de mooiste spa’s op uiteenlopende droomplekken: van Thailand tot Oostenrijk, Mauritius, Dubai, Tenerife, Zwiterland en St. Barth. Een lijst om goed te bewaren, mocht je in de buurt zijn… Talise Ottoman SPA, Dubai In het enige 7 sterren hotel van de wereld, Hotel Burj...

De 7 beste spa's ter wereld

Een reis rond de wereld langs de mooiste spa’s op uiteenlopende droomplekken: van Thailand tot Oostenrijk, Mauritius, Dubai, Tenerife, Zwiterland en St. Barth. Een lijst om goed te bewaren, mocht je in de buurt zijn…

Talise Ottoman SPA, Dubai

In het enige 7 sterren hotel van de wereld, Hotel Burj Al Arab Dubai, op 150 meter boven de Perzische golf, zit logischerwijs één van de meest luxe spa’s van de wereld. Dit is dé plek waar facials met 24 karaats goud aan de orde van de dag zijn, maar ze werken er ook het luxe Zwitserse merk La Prairie (in de Arabische wereld, maar ook voor rijke Russen die vaak in Dubai komen, worden high end Europese skincaremerken sowieso als het toppunt van luxe beschouwd).

Behalve de heerlijk luxe gezichtsbehandelingen van La Prairie zoals de Platinum Rare facial, zijn er ook bijzondere lokaal geïnspireerde behandelingen mogelijk, zoals de ‘Radiant Date Face’, op basis van Dubai’s bekendste exportproduct, de dadel. In combinatie met hyaluronzuur schijnen verpulverde dadels wonderen te doen tegen fijne lijntjes, een doffe teint en puffiness in het gezicht. 

Detail: uit alle douches stroomt puur Vichy bronwater.

Ga voor The world most luxurious SPA experience, een overdaad aan luxe: van een 24-karaats goudmasker tot een bodymassage met kostbare arganolie en rozenwater, en een melkbad in een privé jacuzzi. Uiteraard, inclusief een lunch met kaviaar een champagne.

Meer informatie

Kamalaya Welness Sanctuary, Koh Samui

Een vijfsterren spa op het Thaise eiland Koh Samui. Een kuuroord dat beroemd is bij de rich & famous en de absolute place to be wanneer je optimaal wilt genieten. Het is gebouwd rondom een grot waar eeuwenlang is gemediteerd door monniken. De magische energie en rust zijn bijna tastbaar. Dat de natuur prominent aanwezig is, speelt hierbij een grote rol. De rotsen en palmbomen op deze steile heuvel zijn letterlijk in de architectuur geïntegreerd: ze duiken op in vele hoeken van behandelkamers en de wijdverspreide villa’s in Balinese stijl.

Vanzelfsprekend biedt de spa méér dan een oogverblindende omgeving en luxe comfort. Alles draait immers om welness. Er zijn onder meer programma’s om te detoxen, te ontstressen of gewicht te verliezen. Detoxen, wat de meeste gasten doen, is een feestelijke aangelegenheid door de uitgebreide vega-detoxkaart, vol smooties, salades en soepen. Er is zelfs een dagelijks wisselend vijfgangen menu 

Meer informatie

DOT. Spa, Lugano-meer

Of het nu zonnig of regenachtig is, het is hoe dan ook goed toeven in de moderne DOT. Spa in het Cademario Hotel aan het Lugano meer in Zwitserland. Het hotel dateert uit 1914 en is van oorsprong een Kurhaus vanwege de bijzonder rustgevende ligging en zuurstofrijke berglucht. Ondanks de historische achtergrond is de SPA een modern hoogstandje, gebouwd in een design volgens het principe van de 5 elementen (vuur, aarde water, hout en metaal).

In de rustruimte heb je een adembenemend uitzicht over het prachtige meer van Lugano en de natuur. Ze werken hier met het Zwitserse salonmerk Cellcosmet, gebaseerd op cellulaire anti-aging: de formules zijn op basis van actieve gestabiliseerde bio-integrale cellen, met een bewezen huidverbeterende werking. 

Met de populaire facial  Swiss Collagen Intensive Treatment, krijg je in 1 uur tijd een zichtbaar opgefriste, strakkere huid. Hier kan je, in alle privacy, ook terecht voor  cosmetische behandelingen onder begeleiding van artsen of contourverbeterende kuurprogramma’s, zoals lymfedrainage (tegen cellulite) of hydrotherapie (detox darmspoelingen).

Meer informatie

Spa Bahía del Duque by L’Occitane, Tenerife

In het Gran Hotel Bahia del Duque aan de mooie baai van Costa Adeja is in 2015 de eerste L’Occitane SPA van Spanje geopend. Alle behandelingen worden ‘rituelen’ genoemd, van een verstevigende Almond Body Wrap tot een oliefacial als Source of the Angelica Glow om een vale huid op te peppen, of de Invigorating Verdon Treatment, speciaal voor mannen.

Voor alle behandelingen wordt uit het omvangrijke assortiment van L’Occitane  geput, maar soms bijzondere combinaties gemaakt lokale beautyingrediënten uit de natuur, zoals aloë vera en bananenbladeren. 

Op zo’n zonovergoten eiland is een intensief kalmerende en hydraterende behandeling welkom, zoals de Soothing Aloë And Banana Leaf Ritual. Ook extreem hydraterend zijn de thalasso-therapie treatments waarbij de helende eigenschappen van puur zeewater voor een totale hydratatie én ontspanning van lichaam en geest kunnen zorgen.

Meer informatie

Spa by Clarins, Le Morne Peninsula, Mauritius

Ze schreeuwen het niet van de daken, maar Clarins is overal ter wereld vertegenwoordigd in luxe salons en exclusieve SPA’s. Zo ook in de paradijselijke omgeving van Mauritius in de Indische Oceaan, zoals het Dinarobin Golf & Spa resort. Het hotel ligt op het kleine schiereiland Le Morne, dat bekend staat om de bijzondere grotten, lagunes en zeldzame plantsoorten. En dat is meteen weer een mooie link naar Clarins, met hun veelvuldige gebruik van plantaardige ingrediënten in de hoogwaardige huidverzorging.

De spa ligt verstopt in de tropische tuinen, en grenst aan een groot zwembad zodat je na de behandelingen direct een frisse duik kunt nemen. Het is er groot, maar toch voelt het privé: er zijn 7 behandelkamers, 2 balneotherapie ruimtes en een behandelkamer voor algentherapie. Ook zijn er diverse stoombaden, sauna’s en een luxe meditatieruimte, gericht op de Ayurveda filosofie. 

Aangezien het alle dagen strandweer is in Mauritius, is één van Clarins’ signature Tri-Active Body Treatments een aanrader, zoals de Sun Glow (waarbij van top tot teen een zelfbruiner wordt aangebracht) of de Moisture Quencer, om in anderhalf uur een zeer droge huid te herstellen. Elke behandelingen wordt voorafgegaan door een grondige scrub zodat alle werkstoffen goed worden opgenomen.

Meer informatie

Sisley Spa, Pointe Milou, St. Barth

Na een succesvolle samenwerking van Sisley met super de luxe hotels in St.Tropez, New York en Mauritius is het ook mogelijk op het beroemde eiland St. Barth, midden in de Caribbean, te genieten van de luxe behandelingen van het adellijke Franse cosmeticahuis. Vanzelfsprekend in een leading hotel of the world: Hotel Christopher.

St. Barth is nog altijd één van de weinige toevluchtsoorden in de wereld voor de rich and famous omdat het een plek is waar je niet zomaar komt: per boot vanaf St. Maarten, tijdens een cruisetrip, of met een privéjet. Kijk dan ook niet raar op als u in deze spa een Hollywoodster tegen het lijf loopt.

Alle signature behandelingen van Sisley zijn er mogelijk, in het bijzonder de Phyto-Aromatic Facials en Body treatments, waarbij diverse Sisley producten in traditionele, manuele massagetechnieken worden aangebracht. Maar er zijn ook ontspannende ‘Harmony Body’ of ‘Jet Lag Massages’ mogelijk, of je boekt een uurtje réflexologie of  yoga om bij te komen van de lange reis.

Meer informatie

Aquapura Spa & MED, Velden, Oostenrijk

Het heeft maar liefst ruim drie miljoen euro gekost om de spa te bouwen in het historisch Falkensteiner Schloss Hotel. Het resultaat mag er zijn: op een totaal oppervlakte van 3.600 m² bevinden zich o.a. een panoramisch zwembad,  een privéstrand aan het Wörthermeer, zelfs een  bioscoop en allerlei sauna’s (kruiden, Finse), stoombaden en infraroodcabines.

Het is één van de weinige plekken in Europa waar je infusion-therapie kunt ervaren, een behandelingsmethode volgens de alternatieve geneeskunde, ontwikkeld door een bekend arts op dit  gebied, dr. Christian Thuile (thuile.com). Hierbij krijg je een op maat gemaakte ‘dosis’ vitaminen en mineralen toegediend, om het immuunsysteem een boost te geven en meer energie te krijgen, bijvoorbeeld na een ziekteperiode.

Je kan in de beautyspa terecht voor uiteenlopende behandelingen met Babor producten, evenals de speciale microdermabrasietechniek ontwikkeld door Dr. Babor. Maar er is ook een kliniek aanwezig waar je zowel kleine cosmetische ingrepen (peelings, plasma lift) tot plastische chirurgie kunt laten uitvoeren (ooglift, borstvergroting). Detail: hier is de bekendste chirurg van Oostenrijk werkzaam, dr. Peter Durnig.

Meer informatie