Restaurant RIJKS waar chef Joris Bijdendijk de pannen van het dak kookt, nodigt al jaren topchefs van over heel de wereld uit om samen te koken. Maar wie ze nu hebben gestrikt: Niet Jonnie Boer, niet Jacob Jan Boerma of Jannis Brevet, maar Richard Ekkebus.

Culiharten slaan er een slagje van over, want de Nederlandse Ekkebus kookt al jaren in China en zijn restaurant Amber werd daar bekroond met een nr. 56 ranking in the World’s 100 Best Restaurants 2018 lijst en nr. 7 ranking in de Asia’s 50 Best Restaurants 2019 lijst.

Article continues after the ad

Dat belooft wat.

Ekkebus heeft er zelf ook zin in:  "De gerechten van ons menu zijn echte Amber-klassiekers. Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland.

Het zal ons in staat stellen om in contact te komen met de rijke Nederlandse geschiedenis en met name de Gouden Eeuw waar Hollanders de wereld rondtrokken op zoek naar exotische specerijen. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0."

Wees er snel bij, want het culinaire topduo Bijdendijk/Ekkebus kookt alleen op 26 en 27 januari samen. Ze creëren een four-hands menu dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in