Na de presidentsverkiezingen van 8 november moeten de Obama’s hun koffers inpakken en het Witte Huis verlaten. Begin 2009 liep Barack Obama voor het eerst met zijn vrouw en twee dochters Het Witte Huis binnen als president, niet wetende dat hij daar onafgebroken twee termijnen zou doorbrengen. Nu moet hij nadenken over wat hij na het presidentschap gaat doen.

De Obama's hebben besloten om in Washington te blijven wonen, in de buurt van het Witte Huis. Dit is bijzonder, want in het verleden verlieten de meeste presidenten Washington na hun regeringsperiode. Woodrow Wilson was in 1921 de laatste president die in de hoofdstad bleef wonen. De reden om in Washington te blijven wonen, is voor de kinderen. Dochters Malia en Sasha kunnen nu hun school afmaken zonder te switchen.

De eerste zwarte president van Amerika en zijn gezin gaan in de chique wijk Kalorama wonen. Hier vonden zij een prachtig nieuw huis om uit te rusten van de acht jaar presidentschap. Het kost 5,3 miljoen dollar en is een flinke - presidentwaardige - villa. Deze is in 1921 gebouwd en telt negen slaapkamers, acht badkamers en een gigantische tuin. Bekijk hieronder de slideshow! Wat vind jij van het nieuwe optrekje?

Article continues after the ad

Bewaren