Recht boven haar kantoor in het hippe New Yorkse Meatpacking District, heeft ontwerpster en mode-icoon Diane von Fürstenberg een penthouse om van te smullen.

Designmagazine Architectural Digest mocht binnenkijken en wij kijken graag even mee.

Article continues after the ad

Het appartement kijkt uit op High Line Park in New York, een lang uitgestrekt park op een verhoogde treinrails midden in Manhattan, wat Von Fürstenberg hielp ontwerpen.

De eettafel die ook regelmatig dienst doet als werktafel is een bonte verzameling kleuren, kunst en familiefoto’s. De stoelen zijn van Franz West en in de achtergrond zie je een schets van Joan Miró.

Zo, we zouden best even aan willen schuiven aan de met Bloomingdale’s servies gedekte tafel.

Andy Walhol schilderde het portret dat je toekijkt. De stoelen zijn vintage.

Wat een snóépje van een bank, deze vintage sofa van Salvador Dalí. Ook bijzonder; de bijzettafels werden ontworpen door Diane’s schoondochter Alexandra von Fürstenberg.

De kabels van deze trap, die de ruimte mooi breekt, zijn ingelegd met Swarovsi-kristallen.

Wat een droom van een slaapkamer, het bed is van bamboe gemaakt en achter de blauwe muur die beschilderd werd door een goede vriend, vind je het bad-gedeelte.

Een teak-houten bad, wat een mooi idee!

En op haar nachtkastje heeft de creatieve ontwerpster altijd een notitieboekje en wat potloden staan voor als ze ’s nachts wakker wordt met een goed idee.

Prachtig ingericht, maar we hadden ook niet anders verwacht van deze creatieve duizendpoot.

Bron en beeld: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in