Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anita blogt: De horlogetrends van 2018

Nouveau’s Anita bekeek de laatste trends op horlogegebied tijdens de tiende Salon d’Amsterdam de la Haute Horlogerie (SAHH) van Gassan Diamonds. Dit viel haar op. “Als je van horloges houdt, is SAHH echt fantástisch om te bezoeken. Je ziet er de laatste trends en de mooiste merken bij elkaar. Dit...

Anita blogt: De horlogetrends van 2018

Nouveau’s Anita bekeek de laatste trends op horlogegebied tijdens de tiende Salon d’Amsterdam de la Haute Horlogerie (SAHH) van Gassan Diamonds. Dit viel haar op.

“Als je van horloges houdt, is SAHH echt fantástisch om te bezoeken. Je ziet er de laatste trends en de mooiste merken bij elkaar. Dit is de absolute top in de horlogerie. In Genève heb je de vermaarde horlogebeurs Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH).”

Anita paste naar hartenlust een paar polsparels van Santos de Cartier en Jaeger-LeCoultre.

Emotie

Anita: “Dit soort horloges zijn vaak lifetime-pieces. Ze moeten met de tijd mee kunnen, maar toch ook uitgesproken zijn.

Mensen weten vaak nog precíés wanneer of van wie ze een horloge gekregen hebben. Er zit heel veel emotie in. En toch is een horloge het enige sieraad is dat ook een praktische functie heeft.”

Tijdloos

Een aantal merken heeft tegenwoordig een exemplaar met een ‘perpetual calendar’: een eeuwig durende kalender-aanduiding. Dat past ook wel bij dit tijdloze item.

Ton sur ton

Veel horlogemerken gaan ton-sur-ton dit seizoen. De wijzerplaat is dezelfde kleur als de armband van het uurwerk.
Ook al maakt geelgoud een opmars, nog steeds is rosé-goud een trend. Zoals hier bij Vacheron en Jaeger-LeCoultre:

Dit Jaeger-LeCoultre model is geheel volgens de pastel-trend van aankomende zomer. Het is daarnaast voorzien van een automatisch uurwerk. De horlogeband is gemaakt van krokodillenleer met een subtiele gespsluiting.

Anita: “Ik moet nog even sparen voor mijn eigen exemplaar, maar op dít moment is de kleurcombinatie mocca en roségoud mijn favoriet. Zo stijlvol heb ik ze zelden om mijn pols gedragen.”

Voor prijzen en verkoopinformatie kun je terecht bij Gassan Diamonds.