Nouveau’s Anita bekeek de laatste trends op horlogegebied tijdens de tiende Salon d’Amsterdam de la Haute Horlogerie (SAHH) van Gassan Diamonds. Dit viel haar op.

“Als je van horloges houdt, is SAHH echt fantástisch om te bezoeken. Je ziet er de laatste trends en de mooiste merken bij elkaar. Dit is de absolute top in de horlogerie. In Genève heb je de vermaarde horlogebeurs Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH).”

Anita paste naar hartenlust een paar polsparels van Santos de Cartier en Jaeger-LeCoultre.

Emotie

Anita: “Dit soort horloges zijn vaak lifetime-pieces. Ze moeten met de tijd mee kunnen, maar toch ook uitgesproken zijn.

Mensen weten vaak nog precíés wanneer of van wie ze een horloge gekregen hebben. Er zit heel veel emotie in. En toch is een horloge het enige sieraad is dat ook een praktische functie heeft.”

Tijdloos

Een aantal merken heeft tegenwoordig een exemplaar met een ‘perpetual calendar’: een eeuwig durende kalender-aanduiding. Dat past ook wel bij dit tijdloze item.

Ton sur ton

Veel horlogemerken gaan ton-sur-ton dit seizoen. De wijzerplaat is dezelfde kleur als de armband van het uurwerk.
Ook al maakt geelgoud een opmars, nog steeds is rosé-goud een trend. Zoals hier bij Vacheron en Jaeger-LeCoultre:Audemars Piquet springt in het oog met deze bijzondere armbanden. Ze zijn ‘Pools geweven’ met een gouddraad in tegengestelde richting. Daardoor sluiten de banen heel nauw aan en krijg je stijlvol en subtiel effect. 

Dit Jaeger-LeCoultre model is geheel volgens de pastel-trend van aankomende zomer. Het is daarnaast voorzien van een automatisch uurwerk. De horlogeband is gemaakt van krokodillenleer met een subtiele gespsluiting.

Anita: “Ik moet nog even sparen voor mijn eigen exemplaar, maar op dít moment is de kleurcombinatie mocca en roségoud mijn favoriet. Zo stijlvol heb ik ze zelden om mijn pols gedragen.”

Voor prijzen en verkoopinformatie kun je terecht bij Gassan Diamonds.

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.