Als je als Hollywood-celebrity even niet op paparazzi zit te wachten, boek je een kamer in Chateau Marmont op Sunset Boulevard. What happens in the castle, stays in the castle, is al negentig jaar het motto. Tot deze week.

Sterke verhalen en anekdotes zijn er in overvloed. Wat wil je ook in een hotel dat al negentig jaar geldt als hét toevluchtsoord voor tout Hollywood, bij scheidingen en op andere momenten dat ze even onder de radar willen blijven. Niet dat het er rustig aan toegaat, maar zoals filmproducent Harry Cohn, ooit zei: ‘Als je dan zo nodig in de problemen moet komen, doe het in Chateau Marmont.’ Want het hotel is een lastige plek voor de altijd op de loer liggende roddelpers. Het gotische nepkasteel ligt verscholen tussen de bomen en heeft een ondergrondse parkeergarage. En het personeel heeft een slot op de mond.

Article continues after the ad

Smeuïg

Toch ligt er sinds deze week het een en ander op straat. De Amerikaanse filmjournalist Shawn Levy schreef een boek over het roemruchte hotel The Castle on Sunset: Life, Death, Love, Art, and Scandal at Hollywood’s Chateau Marmont. Levy is een serieuze journalist die degelijk onderzoek heeft gedaan, toch maakt dat zijn boek niet minder smeuïg. Het zou daarom weleens het ideale vakantieboek kunnen zijn om onder je parasol te lezen, want wat wil je nog meer met een verfrissende cocktail in je hand?

Gastenlijst

Wie er allemaal kwamen, vroeger en nu? Een héél klein tipje van de sluier: Natalie Wood, James Dean, Humphrey Bogart, Jim Morrison (die viel er van het balkon), Bob Dylan, Jay-Z en Beyoncé.

Bron: Volkskrant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in