Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

6 x hier gaat de Nouveau-redactie op ski-vakantie

Volgend weekend staat Noord Nederland op de latten op de besneeuwde bergen, en bij ons kriebelt het ook. Dit zijn de favorieten van de Nouveau-redactie. Van shoppen in Salzburg tot weken in buitenzwembaden in de sneeuw. Claudia Straatmans, hoofdredacteur: Sella Ronda en burrata in de Dolomieten “...

6 x hier gaat de Nouveau-redactie op ski-vakantie

Volgend weekend staat Noord Nederland op de latten op de besneeuwde bergen, en bij ons kriebelt het ook. Dit zijn de favorieten van de Nouveau-redactie. Van shoppen in Salzburg tot weken in buitenzwembaden in de sneeuw.

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: Sella Ronda en burrata in de Dolomieten

“Was ik voorheen wel gek op Winterberg – lekker snel aan te rijden – nu vreesde ik toch een beetje voor te weinig sneeuw daar en liet ik mij overhalen om met vriendinnen mee te gaan naar de Dolomieten in Italië.

Alhoewel, ik hoefde niet echt overgehaald te worden. Een blik op Hotel Cristallo met zijn heerlijke wellness mogelijkheden, en ik was verkocht. Italiaanse lifestyle in de sneeuw, en dan nog een paardenzadel rond kunnen skiën ook, de zogenoemde Sella Ronda.

Niet dat ik heel goed kan skiën, maar ik wil het wel heel graag, en dat is ook een uitgangspunt.

Cristallo ligt in La Villa in Badia, het gebied waar mijn uitgever Anneliese Bergman ook graag komt. Van haar kreeg ik nog een toptip: ga eten bij Armentarola, niet alleen een hotel, maar ook een restaurant met een burrata ‘to die for’.

www.hotelcristallo-altabadia.it. (1.010 km vanaf Utrecht)

Anita Willemars , coördinator mode: Genieten in Villars-sur-Ollon

‘Tja, lastminute skiën is bij ons nooit aan de orde, omdat we altijd naar dezelfde plek gaan: Villars-sur-Ollon in Zwitserland.

Het dorpje ligt in een uitgebreid skigebied met heel veel verschillende pistes en is een ideale uitvalsbasis voor dagtochten of een bezoek aan een gletsjer. Zoek een knus appartement uit waar je zelf kan koken - uit eten gaan is er namelijk heel erg duur – en fijn spelletjes kunt doen.

Heb je een dagje geen zin in skiën, ga dan naar het museum in Martigny of zwemmen in de sneeuw bij een kuuroord.’ 
www.gianadda.ch  www.valdilliez.ch/no/thermes-parc-les-bains-de-val-dilliez (915 km vanaf Utrecht)

Annemarie Oude-Essink, vormgever: Wandelen in Fügen 

‘Elk jaar gaan we samen met vrienden naar Hotel Crystal in het Oostenrijkse Fügen. Een prachtige plek, waar je niet alleen geweldig kunt skiën, maar ook heerlijk kunt wandelen. En dat is voor ons gezelschap ideaal. Want terwijl onze vrienden fanatieke skiërs zijn, wandelen wij veel liever door de sneeuw.

Elke middag treffen we elkaar rond vier uur in de Beauty + SPA van het hotel. Om daarna gezamenlijk aan te schuiven voor een fantastisch diner in het restaurant.’    

www.gartenhotel-crystal.at (930 km vanaf Utrecht)

Merijn van den Boom, online coördinator: Op de piste in Hoch Sölden

‘Mijn all-time favoriet is Hochsölden, in Oostenrijk. Als je last-minute gaat, stap dan op het vliegtuig naar Innsbruck. Vanaf daar is het nog zo’n 1,5 uur rijden. In het dal ligt het gezellige Sölden, maar hoog op de berg vind je een paar hotels uit de hoogste categorie.

Hotels Schöne Aussicht, Enzian en Hoch Sölden spannen de kroon met uitgebreide restaurants, sky-bars, wijnkelders en spa’s die uitkijken over de piste.

Ga, als je de kans krijgt, mee op ski-safari van Schöne Aussicht: ‘s ochtends vroeg ski je met een gids over de onaangeroerde pistes. De liften gaan voor je open en om tien uur ontbijt je uitgebreid met streekproducten in een hütte. Een schnapps is de ultieme afsluiter.’ 

https://www.schoeneaussicht.at/en/ (900 km vanaf Utrecht)

Wies Verbeek, coördinator lifestyle: Luxe in Val Thorens

‘Val Thorens kun je betaalbaar doen, maar je kunt je er ook laven aan de rich-and-famous-lifestyle. Zoals bij Koh-I Nor. Niet alleen een fantastisch luxe hotel, met een Michelin-restaurant, maar ook nog eens geheel sustainable gebouwd.

De ski-mogelijkheden in deze hoogstgelegen Franse plaats zijn eindeloos. En voor wie eigenlijk niet meer op de latten durft, is er Annie, een 65-jarige gewezen Franse Olympisch kampioene, die speciale trainingen voor “herinskiënde” vrouwen geeft.’ 

www.hotel-kohinor.com (1.112 km vanaf Utrecht)

Inge van der Steeg, digital producer: Salzburg als ideale uitvalsbasis

‘Al 25 jaar gaan we elke winter een lang weekend naar Werfenweng, een klein plaatsje in het Salzburgerland met een heel klein skigebied (27 km). Vanaf de snelweg is het slechts acht kilometer bergopwaarts naar hotel Barbarahof, waar Frau Barbara ons elk jaar verwelkomt als haar verloren kinderen.

Voor ons voelt het inderdaad als thuiskomen. We kennen er elke skihut, elk restaurant en elke skileraar. En is het weer een dag te slecht om te skiën, dan rijden we in een half uur naar het schone Salzburg, waar het heerlijk winkelen is.’  

www.www.barbarahof.com (975 km vanaf Utrecht)

Lekker last-minute naar Winterberg

Zeker in een schoolvakantie is Winterberg (Duitsland) praktisch en snel aan te rijden, slechts drie uur vanaf Utrecht. En dankzij sneeuwkanonnen is er ook sneeuwgarantie.

Claudia's tip: de kleine dorpjes rondom Winterberg zijn betaalbaarder en vaak is daar nog wel plek. Zo is het mij ooit gelukt om in Medebach Ferienhof zur Hasenkammer te boeken.

Skiën doe je dan bij de Ruhrquelle, niet al te moeilijk, niet al te duur, en nog belangrijker: voor niet zulke ski-atleten als ik ook goed te doen. 

www.ferienhof-hasenkammer.de (312 km vanaf Utrecht)

Beeld zwembad: Hotel Schöne Aussicht Hoch Sölden.