Koningin Elisabeth schijnt er elke dag van te genieten: een klassieke English Afternoon Tea. Wij snappen dat wel, want van die bescheiden hapjes en een verfijnde thee (of bubbels) krijgen wij ook niet snel genoeg. 

Dit zijn onze favoriete adressen van het moment:

Van Dis Hoogkarspel
De High Tea van Van Dis in Hoogkarspel wordt in de wijde omtrek geroemd. Het robuuste interieur botst met de kleine verfijnde lekkernijen en maakt het geheel een feestje voor de zintuigen. Geen theeliefhebber? Ze serveren hier ook een High Beer en High Wine. 

Theehuis Dennenoord
In de Twentse bossen vind je een schattig theehuisje waar je heel goed terecht kunt als je na een stevige wandeling een heerlijke High Tea hebt verdiend. Bij Theehuis Dennenoord serveren ze zowel High als Afternoon Tea met seizoensproducten. Nostalgisch.

Hotel des Indes
De bakermat der High Teas van de Lage landen ligt in Den Haag. Bij het klassieke Hotel des Indes blijft de theeceremonie spannend door variërende thema’s. Dat is mooi, dat geeft ons een excuus om vaak over de loper van het hotel naar de lounge te gaan. 

Hightealicicious
Betreed Het Patricierhuis in Dordrecht en je belandt in een ruimte waar Downton Abbey en Pride and Prejudice een puntje aan kunnen zuigen. Hightealicious serveert, zoals de naam al zegt, alleen High Teas. En daar zijn ze ontzettend goed in. Reserveer eerst wel even, want deze locatie is heel populair.

Amstel Hotel
Zelden voelden wij ons zo rijk als in de lounge van het Amstel Hotel. Heerlijke decadentie vanaf het moment dat je marmeren trappen onder je schoenen voelt tot je neerzijgt in de banken. De Royal Afternoon Tea wordt geroemd en heeft nu zelfs een speciaal ontworpen servies met details van het hotel daarin verwerkt. 

Beeld: Hotel des Indes

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!