Een glaasje wijn of bubbels bevat ongeveer 80 calorieën. Maar soms heb je ook wel eens zin in iets anders. Een lekker mixje bijvoorbeeld. Nu bestormt de gin tonic onze favorietenlijst, maar er zijn nóg een paar cocktails die best afvalfähig zijn. Zo maak je ze:

Het ‘gevaar’ wat calorie-inname betreft zit ‘m in de alcohol en toegevoegde suikers. Een cocktail bestaat uit minimaal drie ingrediënten, één daarvan is alcohol (behalve bij een virgin variant natuurlijk).

De andere twee zijn meestal smaakversterkers zoals siroop of vruchtensap en suiker. Als je daar een beetje mee oppast, of iets minder siroop of suiker gebruikt, valt het met die calorie-bommetjes hartstikke mee.

Deze cocktails lenen zich daar goed voor en zo maak je ze:

Mojito - 150 calorieën

 • 50 ml witte rum
 • 2 theelepels rietsuiker (of eentje als je van een iets zuurdere smaak houdt. Scheelt ook weer)
 • 35 ml bruiswater
 • partjes limoen
 • paar blaadjes verse munt

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een glas met wat crushed ijs en roer even. Rietje erin en klaar. 

Bloody Mary - 120 calorieën

 • 100 ml tomatensap
 • 35 ml wodka
 • 3 druppels worchestershire saus
 • 2 druppels tabasco
 • 5 ml citroensap
 • zwarte peper

Mix alles even in een aparte beker en schenk daarna in een longdrinkglas. Je kan een selderijstengel als roerstaafje gebruiken en iets meer tabasco toevoegen als je van pittig houdt. Ook een blaadje basilicum geeft nog een leuke touch. En de Bloody Mary is nog gezond ook!

Kir Royale - 165 calorieën

 • 35 ml crème de cassis
 • 100 ml champagne
 • frambozen

Schenk eerst de siroop in je champagneflute en daarna pas de bubbels. Zo krijg je een mooi verloop in het glas. Let op, de laatste slokjes worden hierdoor wel iets zoeter, dus 'wals' je glas af en toe een beetje om iets beter te mengen. Top feestelijk af met een framboos. Dit kan ook goed met perziklikeur trouwens.

Margarita - 199 calorieën

 • 35 ml Tequila
 • 35 ml Triple Sec
 • 35 ml limoensap en zout

Deze klassieker bevat twee soorten alcohol en dat merk je meteen aan de calorieën. Maar O, zo lekker. Schenk de ingrediënten gewoon in je glas en roer even snel door.

Gin tonic - 103 calorieën

De gin-tonic heeft een opleving van jewelste. Tegenwoordig kun je je, als respectabele cocktailbar, niet meer vertonen met minder dan 10 verschillende soorten. En bij elke gin hoort ook weer een andere tonic en andere smaken. Hendrick's bijvoorbeeld, doet het goed met komkommer terwijl je bij Bombay Sapphire liever wat limoen toevoegt. maar de basis blijft hetzelfde:

 • 35 ml gin
 • 125 ml tonic
 • IJsklontjes.
 • Garnituur: jeneverbessen, sinaasappelschil, komkommer, verse basilicum, limoen, kaneel of appel bijvoorbeeld.

En geniet met mate natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. Elk pondje gaat door het mondje en dat geldt ook voor alcoholische calorieën.

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.