Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 Winterwonderhotels waar je geweest wil zijn

Of heel decadent, of heel bijzonder. Bijvoorbeeld bij een knapperend haardvuur genieten van de sfeer en van elkaar. ’s Nachts wegdromen in de weelde van een winters sprookjeshotel. Dat doe je op deze topadressen.  Hartverwarmend Icehotel Je kijkt je ogen uit in dit luxueuze ijspaleis. Hier drink ...

10 Winterwonderhotels waar je geweest wil zijn

Of heel decadent, of heel bijzonder. Bijvoorbeeld bij een knapperend haardvuur genieten van de sfeer en van elkaar. ’s Nachts wegdromen in de weelde van een winters sprookjeshotel. Dat doe je op deze topadressen. 

Hartverwarmend Icehotel

Je kijkt je ogen uit in dit luxueuze ijspaleis. Hier drink je zwartebessenlikeur uit een bevroren glas tot je ervan bloost, op een uit ijs gehouwen stoel. In het restaurant laat je de elandfilet met jeneversaus smelten op je tong en daarna zoek je de warmte op van je bed met rendierpels, in de armen van je lief. 

Het Icehotel ligt net boven de poolcirkel, in het Zweedse Jukkasjärvi bij Kiruna. IJskamers (-5°C met thermische slaapzak), vanaf 5.460 SEK/€562 voor 2 personen, warme vanaf 2.450 SEK/€252. Rondleiding 349 SEK/€36,60. www.icehotel.com

Bij Ierse adel


Kristallen kroonluchters en harnassen zetten de toon in het zestiende-eeuwse Dromoland Castle in de Ierse County Clare. De Keltische O 'Brien-clan bouwde er hun koninklijke optrekje, dat nu verbouwd is tot vijfsterrenhotel. Richard Branson, Jack Nicholson en Nelson Mandela, om maar wat illustere gasten te noemen, gingen je voor in deze parel van gothic revival met vier kanteeltorens.

Overdag wandel je door de ommuurde tuin of laat je je masseren in de full-service spa. 's Avonds dineer je bij The Earl of Thomond in het restaurant met Michelinster, natuurlijk met een glas echte Ierse whiskey. Op hetzelfde kasteeldomein kun je trouwens ook bescheidener logeren in de gerenoveerde Inn, met gezellige gastro-pub. 

Kasteelkamers vanaf €252, kamers in de Inn vanaf €59 voor 2 personen. www.dromoland.ie

Slapen met een kroontje

Hoe ware luxe voelt, ervaar je in palacehotel Le Bristol, hartje Parijs. De kerstboom werd er versierd met Baccaratkristal, de desserttrolley is als een winterslee vol fijnproeversverrassingen, bereid door chefs die samen goed zijn voor vier Michelinsterren.

Vind je een suite of kerstdiner hier te prijzig, geniet dan van een signatuurcocktail (€50) in de fameuze Bar du Bristol of van een exquise kopje chocolademelk (€28) geparfumeerd met citroengras en kaneel, geserveerd met verfijnd gebak, in Café Antonia. Geloof ons, het gevoel dat je krijgt als je door die gouden draaideur loopt, is onbetaalbaar. 

Suites vanaf €1.840 voor 2 personen, kamers vanaf €808. Diner vanaf €114, lunch vanaf €56, www.lebristolparis.com.

Haute allure 

Negen chalets vormen samen het luxehotel Les Fermes de Marie in skioord Megève. De bijzondere stoffen, houten meubels en granieten badkamers maken van elke kamer een droom. Al even mooi is de spa Pure Altitude, waar je bijvoorbeeld een peeling met sneeuwkristallen of een pakking met warme room kunt nemen.

Hongerig door de berglucht? Bestel een degustatiemenu met truffels, een verfijnde kaasfondue of een klassieker uit de Savoie in een van de drie restaurants, met uitzicht op de alpentoppen. 

Kamers vanaf €240 in het laagseizoen, vanaf €370 in het hoogseizoen (van december tot maart). www.fermesdemarie.com

Je hart verpanden

Niet voor niets sleepte hotel The Pand in Brugge al de nodige prijzen in de wacht. De service én locatie van dit Small Luxury Hotel of The World zijn top. Een prachtig historisch pand dat ook van binnen bol staat van de charme en romantiek. Tip: bij het champagneontbijt worden je eitjes bereid op het traditionele AGA-fornuis. Een waar festijn.

Kamers vanaf €149 voor 2 personen. www.pandhotel.com

Lovely London

Slapen in dit hotel doe je alleen als je iets te vieren hebt, maar een afternoon tea is er ook al een belevenis. Al honderd jaar serveren ze in de art-deco-foyer hun verfijnde sandwiches, scones en zoete taartjes op zilveren dienbladen. De theesoorten worden geselecteerd door Henrietta Lovell, een echte connaisseur. 

Kamers vanaf £510/€568,90 voor 2 personen. Afternoon tea vanaf £60/€67. www.claridges.co.uk

Au château

Diane Lodomez en haar familie toverden de ruïne van het kasteel van Urspelt om tot een sprookjesachtig viersterrenhotel. In de kamers relax je tussen zijden kussens met zicht op het binnenplein. Helemaal geweldig is de torensuite met uitzicht over de glooiende weiden. Voor een diner bij kaarslicht ga je naar het kasteelrestaurant met gewelfd plafond. Na een wandeling is het heerlijk opwarmen in de spa met jacuzzi, hamam, essentiële oliën en schuimwijn.

Kamers vanaf €98 voor 2 personen. www.chateau-urspelt.lu

Winteridylle

In de bossen van de Franse Vogezen liggen luxueuze chalets verstopt tussen de besneeuwde dennenbomen. Onze favoriet is Un Amour de Chalet. Hier ogen de hartjes boven het bed en het geborduurde linnen niet kitsch, maar elegant. Je geniet er van de geur van hout, ramen die uitkijken op de natuur om je heen, een sauna in de badkamer, kristallen glazen en porseleinen kopjes.

Wie naast romantiek nog een adrenalinekick wil , kan op de gloednieuwe kabelbaan door de bomen zweven met spectaculaire bochten van 720 graden!

Chalets vanaf €182 voor 2 personen. Comfortabele boomhutten boek je vanaf €134 voor 2 personen. www.bol-d-air.fr

Zoo glamorous

Sophia Loren en heel wat andere filmsterren logeerden in het iconische Hotel Zoo op de Ku'damm. Lange tijd was dit hét viphotel van het Berlijnse filmfestival. Onlangs werd het in ere hersteld en omgetoverd tot designhotel. De glamour van weleer is nog helemaal intact.

Strijk neer bij de vijfmeter lange(!) open haard, tussen de muren met bladgoud, onder de kolossale originele kroonluchters. Die geslaagde kruising van een modern townhouse en klassieke elegantie vind je ook terug in de 130 kamers en in het restaurant Grace. 

Kamers vanaf €135 voor 2 personen. www.hotelzoo.de 

Prinsheerlijk Parc

Na een heerlijke winterwandeling over de Utrechtse Heuvelrug is het fijn ‘thuis’ komen in hotel Parc Broekhuizen. In het prachtige interieur van dit oude landhuis kijk je je ogen uit; een smaakvolle mix van modern design en historische elementen.

Trek je wandelschoenen uit, kleed je voor het diner en geniet van de fantastische culinaire concepten van topchef Marco Westmaas. Daarna wordt het heerlijk slapen in een van de 22 luxe suites.

Suites vanaf €153,50 voor 2 personen. www.parcbroekhuizen.nl