Of heel decadent, of heel bijzonder. Bijvoorbeeld bij een knapperend haardvuur genieten van de sfeer en van elkaar. ’s Nachts wegdromen in de weelde van een winters sprookjeshotel. Dat doe je op deze topadressen. 

Hartverwarmend Icehotel


Je kijkt je ogen uit in dit luxueuze ijspaleis. Hier drink je zwartebessenlikeur uit een bevroren glas tot je ervan bloost, op een uit ijs gehouwen stoel. In het restaurant laat je de elandfilet met jeneversaus smelten op je tong en daarna zoek je de warmte op van je bed met rendierpels, in de armen van je lief. 

Het Icehotel ligt net boven de poolcirkel, in het Zweedse Jukkasjärvi bij Kiruna. IJskamers (-5°C met thermische slaapzak), vanaf 5.460 SEK/€562 voor 2 personen, warme vanaf 2.450 SEK/€252. Rondleiding 349 SEK/€36,60. www.icehotel.com 

Bij Ierse adelKristallen kroonluchters en harnassen zetten de toon in het zestiende-eeuwse Dromoland Castle in de Ierse County Clare. De Keltische O 'Brien-clan bouwde er hun koninklijke optrekje, dat nu verbouwd is tot vijfsterrenhotel. Richard Branson, Jack Nicholson en Nelson Mandela, om maar wat illustere gasten te noemen, gingen je voor in deze parel van gothic revival met vier kanteeltorens.

Overdag wandel je door de ommuurde tuin of laat je je masseren in de full-service spa. 's Avonds dineer je bij The Earl of Thomond in het restaurant met Michelinster, natuurlijk met een glas echte Ierse whiskey. Op hetzelfde kasteeldomein kun je trouwens ook bescheidener logeren in de gerenoveerde Inn, met gezellige gastro-pub. 

Kasteelkamers vanaf €252, kamers in de Inn vanaf €59 voor 2 personen. www.dromoland.ie

Slapen met een kroontje

Hoe ware luxe voelt, ervaar je in palacehotel Le Bristol, hartje Parijs. De kerstboom werd er versierd met Baccaratkristal, de desserttrolley is als een winterslee vol fijnproeversverrassingen, bereid door chefs die samen goed zijn voor vier Michelinsterren.

Vind je een suite of kerstdiner hier te prijzig, geniet dan van een signatuurcocktail (€50) in de fameuze Bar du Bristol of van een exquise kopje chocolademelk (€28) geparfumeerd met citroengras en kaneel, geserveerd met verfijnd gebak, in Café Antonia. Geloof ons, het gevoel dat je krijgt als je door die gouden draaideur loopt, is onbetaalbaar. 

Suites vanaf €1.840 voor 2 personen, kamers vanaf €808. Diner vanaf €114, lunch vanaf €56, www.lebristolparis.com.

Haute allure 


Negen chalets vormen samen het luxehotel Les Fermes de Marie in skioord Megève. De bijzondere stoffen, houten meubels en granieten badkamers maken van elke kamer een droom. Al even mooi is de spa Pure Altitude, waar je bijvoorbeeld een peeling met sneeuwkristallen of een pakking met warme room kunt nemen.

Hongerig door de berglucht? Bestel een degustatiemenu met truffels, een verfijnde kaasfondue of een klassieker uit de Savoie in een van de drie restaurants, met uitzicht op de alpentoppen. 

Kamers vanaf €240 in het laagseizoen, vanaf €370 in het hoogseizoen (van december tot maart). www.fermesdemarie.com

Je hart verpanden


Niet voor niets sleepte hotel The Pand in Brugge al de nodige prijzen in de wacht. De service én locatie van dit Small Luxury Hotel of The World zijn top. Een prachtig historisch pand dat ook van binnen bol staat van de charme en romantiek. Tip: bij het champagneontbijt worden je eitjes bereid op het traditionele AGA-fornuis. Een waar festijn.

Kamers vanaf €149 voor 2 personen. www.pandhotel.com

Lovely London

Slapen in dit hotel doe je alleen als je iets te vieren hebt, maar een afternoon tea is er ook al een belevenis. Al honderd jaar serveren ze in de art-deco-foyer hun verfijnde sandwiches, scones en zoete taartjes op zilveren dienbladen. De theesoorten worden geselecteerd door Henrietta Lovell, een echte connaisseur. 

Kamers vanaf £510/€568,90 voor 2 personen. Afternoon tea vanaf £60/€67. www.claridges.co.uk

Au château


Diane Lodomez en haar familie toverden de ruïne van het kasteel van Urspelt om tot een sprookjesachtig viersterrenhotel. In de kamers relax je tussen zijden kussens met zicht op het binnenplein. Helemaal geweldig is de torensuite met uitzicht over de glooiende weiden. Voor een diner bij kaarslicht ga je naar het kasteelrestaurant met gewelfd plafond. Na een wandeling is het heerlijk opwarmen in de spa met jacuzzi, hamam, essentiële oliën en schuimwijn.

Kamers vanaf €98 voor 2 personen. www.chateau-urspelt.lu

Winteridylle


In de bossen van de Franse Vogezen liggen luxueuze chalets verstopt tussen de besneeuwde dennenbomen. Onze favoriet is Un Amour de Chalet. Hier ogen de hartjes boven het bed en het geborduurde linnen niet kitsch, maar elegant. Je geniet er van de geur van hout, ramen die uitkijken op de natuur om je heen, een sauna in de badkamer, kristallen glazen en porseleinen kopjes.

Wie naast romantiek nog een adrenalinekick wil , kan op de gloednieuwe kabelbaan door de bomen zweven met spectaculaire bochten van 720 graden!

Chalets vanaf €182 voor 2 personen. Comfortabele boomhutten boek je vanaf €134 voor 2 personen. www.bol-d-air.fr

Zoo glamorous


Sophia Loren en heel wat andere filmsterren logeerden in het iconische Hotel Zoo op de Ku'damm. Lange tijd was dit hét viphotel van het Berlijnse filmfestival. Onlangs werd het in ere hersteld en omgetoverd tot designhotel. De glamour van weleer is nog helemaal intact.

Strijk neer bij de vijfmeter lange(!) open haard, tussen de muren met bladgoud, onder de kolossale originele kroonluchters. Die geslaagde kruising van een modern townhouse en klassieke elegantie vind je ook terug in de 130 kamers en in het restaurant Grace. 

Kamers vanaf €135 voor 2 personen. www.hotelzoo.de 

Prinsheerlijk Parc


Na een heerlijke winterwandeling over de Utrechtse Heuvelrug is het fijn ‘thuis’ komen in hotel Parc Broekhuizen. In het prachtige interieur van dit oude landhuis kijk je je ogen uit; een smaakvolle mix van modern design en historische elementen.

Trek je wandelschoenen uit, kleed je voor het diner en geniet van de fantastische culinaire concepten van topchef Marco Westmaas. Daarna wordt het heerlijk slapen in een van de 22 luxe suites.

Suites vanaf €153,50 voor 2 personen. www.parcbroekhuizen.nl

De 14-jarige Southern Beauty Priscilla Beaulieu is in de wolken als Elvis Presley haar het hof maakt. Zeven jaar droomt ze van een lang en gelukkig leven met The King, maar na hun sprookjestrouwdag in 1967 wordt ze langzaam wakker…

Dat Elvis Presley (1935-1977) in Duitsland meer heeft gedaan dan het vervullen van zijn dienstplicht, wordt duidelijk op de dag dat hij weer vertrekt. Op foto’s die op het vliegveld van Wiesbaden zijn gemaakt, is duidelijk te zien dat er op de achterbank van de auto die de zanger wegbrengt een donkerharige jongedame zit.

Haar naam is Priscilla Beaulieu (1945) en ze is pas veertien jaar oud; ze gaat nog naar school. De afgelopen zes maanden heeft ze op een roze wolk geleefd.

Kennismaking

Als stiefdochter van een officier in de US Air Force woont ze sinds de overplaatsing van haar vader in het West-Duitse Wiesbaden.

Priscilla is vaak te vinden in de plaatselijke dans – en eet-gelegenheid Eagle Club, waar ze brieven schrijft aan haar vriendinnen in Austin, Texas, en luistert naar muziek uit de jukebox.

Op een dag wordt ze aangesproken door een man die beweert een vriend te zijn van Elvis Presley. Hij nodigt haar uit kennis met de wereldberoemde zanger te komen maken.

Priscilla gelooft het verhaal maar half, maar staat de volgende avond toch - gekleed in een wit met blauw matrozenjurkje - op de afgesproken tijd klaar om opgehaald te worden. De auto brengt haar wel degelijk naar Elvis, die in het nabijgelegen Bad Neuheim in een doodgewoon rijtjeshuis blijkt te wonen.

“De kamer zat vol mensen. Elvis zag ik meteen. Hij was knapper dan in zijn films, jonger ook en meer kwetsbaar met zijn kort-geknipte haar. Hij zat met één been over de leuning van een fauteuil, een sigaar aan zijn lippen. Hij stond op en schudde mijn hand.

Toen pas drong de werkelijkheid tot me door en ik dacht: ‘Wat doe ik hier?’” Wanneer ze thuiskomt, zitten haar ouders op haar te wachten. “Ze vroegen me hoe het was en ik vertelde precies wat er was gebeurd, dat Elvis erg aardig en warm was, maar dat ik dacht dat ik hem nooit meer zou zien. En toen belde hij op.”

Elvis wil Priscilla vaker zien

Elvis maakt duidelijk dat hij Priscilla vaker wil zien. Aarzelend geven haar ouders toestemming. Wanneer hun dochter wel erg vaak naar Bad Neuheim gaat, vinden ze het tijd worden dat Elvis zich komt voorstellen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elvis Aaron Presley (@elvispresley_memories_) op

Als dat vervolgens gebeurt, wil Priscilla’s vader vooral antwoord op één brandende vraag: “Waarom mijn dochter? Je bent Elvis Presley en alle vrouwen vallen op je.”

Het antwoord van Elvis: “Zij is erg rijp voor een meisje van veertien jaar en ik geniet van haar gezelschap. Zo ver weg en zo lang van huis zijn, is niet gemakkelijk voor mij. Ik heb iemand nodig om mee te praten. U hoeft zich geen zorgen over haar te maken. Ik zal goed voor haar zorgen.”

Priscilla’s ouders gaan overstag

Vrijwel iedere avond wordt Priscilla nu opgehaald, door Elvis zelf, zijn vader, of een vriend. En altijd is ze voor middernacht thuis, precies volgens afspraak.

De avonden verlopen volgens een vast patroon. In een huiskamer vol mensen maakt Elvis muziek; hij zingt, speelt piano of gitaar. Dan geeft hij Priscilla een subtiel seintje, waarop zij naar boven gaat, naar zijn slaapkamer.

Wanneer hij zich even later bij haar voegt, praten ze vooral. Af en toe een kus, wat geknuffel, meer gebeurt er niet. Al tijdens hun eerste ontmoeting heeft Elvis gezegd: “Ik zal je als een zus behandelen. Ik zweer dat ik je geen kwaad zal doen”, en daar houdt hij zich aan.

Hij is zich er goed van bewust dat ze pas veertien is en hij tien jaar ouder.

Geen onschuldige tiener meer

Dan komt de dag dat Priscilla Elvis op het vliegveld uitzwaait. Het zal drie weken duren voor ze zijn stem weer zal horen. Tijdens dat telefoongesprek is hij vooral bezig haar gerust te stellen.

Nee, hij heeft geen relatie met Nancy Sinatra (dochter van), wat de kranten ook mogen beweren. Ze weet toch dat hij alleen van haar houdt? Zij is zijn ‘Cilla’, zijn alles! In de periode die volgt, raakt ze gewend aan de verhalen over zijn affaires, zijn hartstochtelijke ontkenningen, haar frustraties.

Maar in juni 1962 krijgt ze het telefoontje waar ze al ruim twee jaar op wacht: Elvis vraagt of ze een paar weken naar Los Angeles komt. Haar ouders gaan akkoord, met als belangrijkste voorwaarde dat Priscilla bij vrienden van Elvis slaapt.

Dat doet ze welgeteld één nacht, de rest van de tijd brengt ze door in een hotel in Las Vegas, samen met haar grote liefde. Presley maakt van de gelegenheid gebruik om Priscilla van onschuldige tiener te transformeren tot elegante vrouw van de wereld, met een nieuwe garderobe, getoupeerd haar en zware make-up met veel eyeliner en mascara.

Ze brengt dat jaar ook de kerstdagen met Elvis door, waarna hij haar vraagt te blijven; haar ouders moet hij beloven dat ze in Memphis haar middelbare school zal afronden. Vier jaar later, in december 1966, vraagt hij haar ten huwelijk.

Het is dan ruim zeven jaar geleden dat ze elkaar leerden kennen.

Delen met anderen

Na hun huwelijk op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas, gaat Elvis al snel weer aan het werk (opnames, optredens, films maken). Priscilla houdt zich vooral bezig met de inrichting van hun nieuwe huis in Beverly Hills.

Maar dat vult de leegte van zijn afwezigheid niet op. “Als Elvis na een reis thuiskwam, vertrok hij vrijwel direct weer. Het werd normaal dat hij verjaardagen miste.”

Met de geboorte van dochter Lisa Marie, exact negen maanden na hun bruiloft, lijkt Priscilla een doel in haar leven te hebben gekregen, maar het is niet genoeg. De twee zien elkaar weinig en als hij er al is, moet ze hem met anderen delen, zelfs tijdens de vakanties. Dat was al zo toen ze nog niet getrouwd waren, maar nu kan ze er niet meer tegen.

“Uiteindelijk realiseerde ik me dat we volledig gescheiden levens leidden en dat dit nooit zou veranderen.” Begin 1972 gaan ze uit elkaar, in oktober 1973 wordt de scheiding uitgesproken.

Tot het plotselinge overlijden van The King in 1977 blijven ze bevriend. En Priscilla noemt Elvis nog steeds: “Mijn eerste liefde, en mijn laatste.”

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in