Deze romantische oproepen uit vervlogen tijden staan bol van verlangen en liefdesverdriet. Elk bericht is een verhaal op zich. Marie! Ik vergeet u niet...

Wij kwamen op Instagram dit pareltje van nostalgie tegen: Liefde van toen. Mark Traa verzamelt oude contactadvertenties uit kranten tussen 1840 en 1940 en zet die op zijn account. Hoe ontmoette je voor internet en Whatsapp en sms die leuke man? Of maakte je een heimelijke afspraak met de liefde van je leven? Elke oproep is een verhaal op zich. Soms schreeuwend van hartezeer, soms rijk aan geluk, soms bartensvol van frustratie. Wij zwijmelen er even lekker bij weg.

Geen zorgen Beppie, hij zit goed in de slappe was:

 

1910. #liefde #advertentie #trouwen #huwelijk #beppie #charles

Een bericht gedeeld door Liefdevantoen (@liefdevantoen) op

Willem is hopeloos...

 

1924 #liefde #advertentie #annie #willem

Een bericht gedeeld door Liefdevantoen (@liefdevantoen) op

Een gewaarschuwd mens...

 

1935. #liefde #advertentie #overspel

Een bericht gedeeld door Liefdevantoen (@liefdevantoen) op

Dit wordt niets...

 

1898. (via Atty de Waard) #liefde #advertentie #ferdinand #blauwtje #gedumpt #flauw

Een bericht gedeeld door Liefdevantoen (@liefdevantoen) op

Jacob wacht...

 

 

1931. #liefde #advertentie #annie #jacob

Een bericht gedeeld door Liefdevantoen (@liefdevantoen) op

Je mag zelfs zijn dagboek lezen... 

 

1882. #liefde #advertentie #dagboek

Een bericht gedeeld door Liefdevantoen (@liefdevantoen) op   

 

 

1922. #liefde #advertentie #frits #marie

Een bericht gedeeld door Liefdevantoen (@liefdevantoen) op

Op Instagram vind je dit account op liefdevantoen. En als je er toch bent, volg NouveauNL meteen ook even. 

Het is echt weer voor dikke truien. En daar zouden we zeker naar uitkijken als we er niet zo statisch van werden. De oplossing hiervoor schuilt in een klein hoekje...

De statische elektriciteit in een trui wordt veroorzaakt door de koude en droge lucht. Met als gevolg dat je telkens een klein schokje krijgt als je iets aanraakt. Dat voorkom je door de volgende 'te makkelijk voor woorden' truc. Verstop ergens in de trui een veiligheidsspeld. Die ontlaadt de statische trui. Probleem opgelost.

Ivana Trump is misschien wel het meest bekende voorbeeld van een bekende vrouw die de achternaam van haar ex-man hield na de scheiding. Zelfs hertrouwen weerhield haar niet van het dragen van de naam Trump. Maar zij is zéker niet de enige...

Demi Moore

Demi Moore werd geboren als Demi Guynes. Ze trouwde in 1980 met muzikant Freddy Moore. Het huwelijk werd in 1985 ontbonden, maar Demi draagt de naam nog steeds ondanks verbintenissen met Bruce Willis (hier op de foto) en Ashton Kutcher.

Tina Turner

Muziekduo Ike en Tina Turner was een enorm succes in de jaren '60 en '70. Het stel trouwde in 1962. Helaas had Ike nogal losse handjes waardoor het huwelijk uiteindelijk strandde in 1978.

Anna Mae Bullock hield haar inmiddels enorm bekende naam: Tina Turner. (en vinden jullie trouwens ook niet dat Michelle Obama ontzettend veel op haar lijkt?!)

Raquel Welch

Jo Raquel Tejada scheidde in 1964 al van haar man James Welch. 

Kimora Lee Simmons

Een iets recenter voorbeeld: Kimora Pirkins was van 1998 tot 2009 getrouwd met Hip Hop-grootheid Russell Simmons. Ze hertrouwde in 2013, maar draagt de naam Simmons nog met overtuiging.

 

Een bericht gedeeld door The Blast (@blast) op

Bianca Jagger

Tijdens de hoogtijdagen van The Rolling Stones trouwt leadzanger Mick met Bianca Pérez-Mora Macias. Het huwelijk houdt stand van '71 tot '79. Ze zal daar later over zeggen: "Mijn huwelijk strandde al op mijn trouwdag." Dat was natuurlijk een sneer naar het notoire vreemdgaan van haar echtgenoot.

Dit weerhield haar er echter niet van om de naam Jagger te blijven gebruiken als haar achternaam.

 

Een bericht gedeeld door Patchwork (@patchwork_it) op

Yolanda Hadid

De Nederlandse Yolanda van den Herik ziet in Papendrecht het levenslicht. Nadat ze als model de wereld bereist, strijkt ze neer met manlief Mohamed Hadid in LA. Het huwelijk houdt helaas geen stand. Ze trouwt opnieuw in 2011. Nu met David Foster.

Na hun scheiding in 2016 neemt zij de achternaam van haar eerste ex-man opnieuw aan. Wellicht ingegeven door haar inmiddels bekende dochters Bella en Gigi Hadid?

Susan Sarandon

Susan Abigail Tomalin is van 1967 tot 1979 getrouwd met Chris Sarandon. Inmiddels zou je qua bekendheid bijna zeggen dat hij blij mag zijn dat ze zijn naam nog gebruikt.

Ivana Trump

Donald Trump is van 1977 tot 1992 getrouwd met Ivana Marie Zelníčková. Ze draagt de naam Ivana Trump als über-socialité met verve, ondanks dat ze in de tussentijd nog twee keer is getrouwd.