De Obamas en de paashaas, in 2010
De Obamas en de paashaas, in 2010

Ster van de show: wasbeer Rebecca.

Het Witte Huis kent vier grote feestdagen:  Independence Day, Thanksgiving, Kerst en… Pasen! De White House Easter Egg Roll wordt al gehouden sinds 1878. Het eieren rollen werd eerst gedaan op Capitol Hill: kinderen mochten er eieren (en zichzelf) naar beneden rollen op Tweede Paasdag.

Article continues after the ad

Omdat het terrein er erg onder te leiden had, werd het rollen afgeschaft en opende president Hayes bij het Witte Huis het South Lawn voor kinderen. In jaren dat er geen pandemie rondwaart mogen ze er eieren zoeken, rollen, versieren en er  spelletjes doen. Er kunnen geen kaartjes voor worden gekocht, de kinderen die willen meedoen, worden ingeloot.  

In de jaren twintig was wasbeer Rebecca Coolidge, hier op de arm van First Lady Grace, de absolute hit van de Easter Egg Roll. Deze foto is uit 1927.

Lady Bird Johnson in 1968 met kleinzoon Patrick Lyndon Nugent, de Paashaas en oudste dochter Lynda Bird Robb in kuikengeel.

De combinatie van de paashaas en een clown lijkt the stuff of nightmares, maar Tricia Nixon, dochter van president Nixon, bleef er in 1970 monter onder.

President Jimmy Carter in 1977, met op zijn schouders kleinzoon Jason, zijn vrouw Rosalynn, rechtsachter Jasons moeder Judy en op de voorgrond de dochter van de Carters, Amy.

In de jaren tachtig werd het feest wat grootser aangekleed door de Reagan en bleken ook de paashazen aanzienlijk groter te zijn geworden.

Barbara Bush, hier in 1989, volgde die trend en maakte de aankleding wat kleurrijker.

In 1994 waakte Socks Clinton over de eieren en het mandje (waar hij zelf ook nog even in probeerde te kruipen - ook presidentiële katten blijven katten).

En in 1995 waren Bill en Hillary passend gestyled: hij een das vol paaseieren, zij een statementketting.

Soms zat het weer tegen: Laura Bush leidde in 2006 de festiviteiten tussen de buien door.

De Obama's waren in 2009 niet te beroerd om ook zelf een eitje te rollen…

… en er werd in 2010 aan duo-voorlezen gedaan.

Donald en Melania Trump begonnen op het balkon met de paashaas van dienst, maar mengden zich later ook onder de  genodigden…

… waar Donald kindertekeningen signeerde…

… en Melania voorlas.

Joe en Jill Biden brengen dit jaar de paasdagen door op Camp David, het presidentiële buitenverblijf. Door de coronabeperkingen is er dit jaar geen Easter Egg Roll.

En Second Gentleman Doug Emhoff, de man van vicepresident Kamala Harris, was eerder deze week gastheer bij een Pesach viering. Hij deelde een kiekje van vroeger.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in