Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó style je je bloemen en planten helemaal hip

Naturelle tinten en groen met een rauw randje. Wat kun je het komend seizoen verwachten aan groene trends? De trendwatchers van Bloemenbureau Holland zochten  het uit ... ...en komt tot de conclusie dat we in de laatste maanden van 2021 naar een 'biotoop in balans' gaan. Dat wil zeggen dat je ook...

Zó style je je bloemen en planten helemaal hip

Naturelle tinten en groen met een rauw randje.

Wat kun je het komend seizoen verwachten aan groene trends? De trendwatchers van Bloemenbureau Holland zochten  het uit ...

...en komt tot de conclusie dat we in de laatste maanden van 2021 naar een 'biotoop in balans' gaan.

Dat wil zeggen dat je ook binnen duurzaam groen in je interieur integreert.

De emancipatie van groen vertaalt zich in duurzame innovaties, biobased materialen en het hergebruik van spullen.

Sterke vormen 

Organische vormen, maar ook stoere industriële producten zien we terug in deze veelomvattende stijltrend.

Ze worden gecombineerd met een uiteenlopend kleurenpalet, van naturelle tinten tot grijs, geelgroen, blauw en terracotta. Deze meer uitgesproken schakeringen maken de diversiteit compleet.

Vers én gedroogd

Bloemen en planten zijn net zo belangrijk als de rest van het interieur. We zien grootse gebaren met indoor beplanting, in plaats van hier of daar een plant of boeket.

Ook worden bloemen, droogbloemen en planten moeiteloos met elkaar gecombineerd in borders binnen. Planten hebben opvallend gevormde bladeren, zoals bijvoorbeeld de Monstera en vrouwentong.

En buiten? 

Biodiversiteit is het toverwoord in deze trend. Dat zien we terug in de natuurlijke, bijna verwilderde tuin.

Planten en grassen zijn gegroepeerd, borders hebben een grillige vorm. Met het kleurenpalet in het achterhoofd kun je denken aan bijpassende planten zoals Agapanthus, Forsythia en mossen.

Belangrijk is vooral dat flora en fauna elkaar onderling versterken. Verder vinden we in de Balanced Biotope-buitenruimte milieuvriendelijke, verweerde, stoere materialen die tegen een stootje kunnen.

De constructie van outdoor meubilair of plantenbakken mag zichtbaar zijn, net als in de natuur.

Foto's (c) Mooi Wat Bloemen Doen en Mooi Wat Planten Doen 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in