Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó rijp je zomerse perziken het best

De lekkerste smaak is een kwestie van timing. Of je nu gaat voor wilde of ronde perziken, of hun gladde nichtje Nectarine, als je perziken koopt, zijn ze meestal nog hard en niet op hun lekkerst. Dat komt omdat ze vrij kwetsbaar zijn en worden geplukt, vervoerd en verkocht als ze nog niet helemaa...

Zó rijp je zomerse perziken het best

De lekkerste smaak is een kwestie van timing.

Of je nu gaat voor wilde of ronde perziken, of hun gladde nichtje Nectarine, als je perziken koopt, zijn ze meestal nog hard en niet op hun lekkerst.

Dat komt omdat ze vrij kwetsbaar zijn en worden geplukt, vervoerd en verkocht als ze nog niet helemaal rijp zijn. Meestal hebben ze nog een dag of twee nodig om op smaak te komen.

Leg ze los van elkaar op een rijtje in de vensterbank in het zonnetje. Ze zijn rijp als ze geurig worden, een diepgele onderkleur hebben en een beetje zacht aanvoelen. Zijn ze nog een beetje groenig, stop ze dan – weer zonder te stapelen – in een papieren zak. Rol die dicht en laat hem een paar dagen op kamertemperatuur liggen.  

Geen fan van het velletje? Hou de perzik even onder warm water en je trekt het er zó af.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in