Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo jaag je spinnen je huis uit

Bang voor spinnen? Dan is dit niet je favoriete tijd van het jaar. Gelukkig zijn er manieren om ze buiten de deur te houden. Ja ja, spinnen in huis zijn nuttig, maar het zijn nou eenmaal niet onze favoriete huisdieren. En ja, er wonen er hónderden meer in huis dat we met het blote oog zien, maar ...

Zo jaag je spinnen je huis uit

Bang voor spinnen? Dan is dit niet je favoriete tijd van het jaar. Gelukkig zijn er manieren om ze buiten de deur te houden.

Ja ja, spinnen in huis zijn nuttig, maar het zijn nou eenmaal niet onze favoriete huisdieren. En ja, er wonen er hónderden meer in huis dat we met het blote oog zien, maar alle beetjes helpen. Hoe je ze zo vriendelijk mogelijk buiten de vier muren houdt? Met geur! Er zijn genoeg geurtjes waar spinnen niet dol op zijn.

Citroen bijvoorbeeld. Wrijf met de binnenkant van de schil langs deurposten en kozijnen. Of verstuif een cocktail van gelijke delen water en citroensap op de plekken waar de spinnen kunnen binnenkomen.
Kaneel vinden spinnen ook een walgelijke geur. Kaneelkaarsen houden ze op afstand.
Meng essentiële oliën als pepermuntolie en tea tree olie met warm water en een beetje afwasmiddel en verstuif het op de plekken waar de spinnen binnen kunnen komen, maar dat straks niet meer zullen doen.
Prettige herfst!