We gaan de deur niet uit zonder een lekker luchtje op. Maar die geur lijkt zo snel vervlogen. Daar is een heel eenvoudige oplossing voor.

Sillage noemen ze het: de geur die blijft hangen als de drager ervan al voorbij is. Overigens is het belangrijk te weten dat jouw geur van de eau de toilette of het parfum dat je 's ochtends opdoet, bij anderen langer blijft hangen dan bij jezelf; je raakt snel gewend aan jouw eigen geur en ruikt 'm dan niet meer. Maar goed, sillage. Hoe doe je dat? Simpelweg door parfum over je haar te verspreiden. In het haar ontwikkelt een geur zich langzamer, waardoor ie dus langer 'levendig' blijft. Nou komt de alcohol die vaak in een parfum zit je haar niet ten goede - het droogt ervan uit. Beter is het om wat parfum op de haarborstel te sprayen en daarmee je lokken te borstelen. Andere optie: spray wat van je favoriete geur in de lucht en wandel er onderdoor. Af en toe wat met je haren wapperen of je hoofd schudden en mmm... wat ruikt dat goed. 

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!