We gaan de deur niet uit zonder een lekker luchtje op. Maar die geur lijkt zo snel vervlogen. Daar is een heel eenvoudige oplossing voor.

Sillage noemen ze het: de geur die blijft hangen als de drager ervan al voorbij is. Overigens is het belangrijk te weten dat jouw geur van de eau de toilette of het parfum dat je 's ochtends opdoet, bij anderen langer blijft hangen dan bij jezelf; je raakt snel gewend aan jouw eigen geur en ruikt 'm dan niet meer. Maar goed, sillage. Hoe doe je dat? Simpelweg door parfum over je haar te verspreiden. In het haar ontwikkelt een geur zich langzamer, waardoor ie dus langer 'levendig' blijft. Nou komt de alcohol die vaak in een parfum zit je haar niet ten goede - het droogt ervan uit. Beter is het om wat parfum op de haarborstel te sprayen en daarmee je lokken te borstelen. Andere optie: spray wat van je favoriete geur in de lucht en wandel er onderdoor. Af en toe wat met je haren wapperen of je hoofd schudden en mmm... wat ruikt dat goed. 

Het internet helpt mee om dit verliefde stelletje te vinden. Een fotograaf legde het bijzondere (en prachtige) moment vast, maar kon ze daarna niet meer vinden.

Matthew Dippel was natuurfoto’s aan het schieten in bij Taft Point in het Yosemite National Park in Californië, toen het koppel ineens in beeld kwam. Toen de man op één knie ging zitten, bedacht de fotograaf zich niet en legde het bijzondere moment vast.

"Er werd daarna veel geknuffeld en gekust, dus ik neem aan dat ze 'ja' heeft gezegd," zei hij tegen CNN die het verhaal ook oppikte.

Hij rende naar de plek waar hij het stel gezien had (ongeveer twee minuten), maar de twee waren al verdwenen. Ook andere bezoekers van het park hebben zie niet meer gezien. Dus schakelde Matthew Twitter in met deze oproep:

Inmiddels is het bericht meer dan 100.000 gedeeld, maar het verliefde setje heeft zich nog niet gemeld. Toch jammer, van zo’n prachtplaatje!

Bron: NU.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het was heerlijk zonnig afgelopen weken, maar de herfst dient zich nu toch echt aan. We kunnen onze warme kleren weer tevoorschijn halen. Maar om nou te zeggen dat die fris en fruitig ruiken... nou nee.

Dan maar alles wassen? Dat is gelukkig niet nodig. Die muffe geur haal je er in mum van tijd uit. En je raadt nooit waarmee. 

Daar proosten we op

Geloof het of niet: er komt drank aan te pas. Om je kleding op te frissen, heb je een plantenspuit en wodka nodig. Omdat je het niet drinkt (nee echt niet), maar op je kleding spuit, is een goedkoop huismerk voldoende.

Lees ook: Kriebelende wollen trui? Zo zit-ie weer zalig!

Snel en safe schoon

Waarom het werkt? De alcohol doodt alle bacteriën die luchtjes met zich meebrengen, maar laat daarna geen dranklucht achter. Wol, katoen en polyester zijn veilig om te bespuiten. Wees voorzichtig met dure materialen als zijde en leer.

Bron: Libelle.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​