Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zet de wekker, er komt weer een supermaan aan!

Misschien kun je ervoor in bed blijven liggen? Toegegeven, het is vroeg. Maar ook spectaculair: de grootste supermaan van het jaar staat woensdagochtend - exact om 04.35 uur - aan de hemel. Misschien dat je hem uit je slaapkamerraam kunt zien? Zo niet, dan is het toch de moeite om rond half vijf ...

Zet de wekker, er komt weer een supermaan aan!

Misschien kun je ervoor in bed blijven liggen?

Toegegeven, het is vroeg. Maar ook spectaculair: de grootste supermaan van het jaar staat woensdagochtend - exact om 04.35 uur - aan de hemel. Misschien dat je hem uit je slaapkamerraam kunt zien?

Zo niet, dan is het toch de moeite om rond half vijf even uit je raam te kijken. De maan staat dan op 363.595 kilometer van de aarde. Dat is heel ver, maar toch dichterbij dan gewoonlijk, met als gevolg dat de maan heel groot zal lijken, ook omdat het een heldere nacht zal worden.

De afstand varieert omdat de maan niet in een perfecte cirkel rond de aarde draait, maar in een elliptische boog. Om de 29 dagen staat de maan dus héél dicht bij ons en als het net op dat moment ook volle maan is, spreken we van een supermaan.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in