Hij is te bewonderen bij het Pulitzer Amsterdam.

Claes Iversen ontwerpt spraakmakende kleding (onder andere voor koningin Máxima) en maakt schitterende wandkleden en andere kunst. En nu is hij ook aan het decoraten geslagen, van een megakerstboom nog wel.

Samen met het historische hotel Pulitzer Amsterdam - gevestigd in 25 verbonden 17e en 18e-eeuwse grachtenpanden ontwierp hij één van de grootste buitenkerstbomen van Amsterdam.  

Article continues after the ad

De indrukwekkende boom is meer dan 10 meter hoog en maakt gebruik van unieke materialen als acrylaat in combinatie met Iversen's kenmerkende moderne stijl. Hierdoor is er een gedurfde, maar toch elegante en feestelijke kerstboom ontstaan.

Inspiratie voor het ontwerp van de boom kwam van zijn eerdere ontworpen couturestukken, waarbij hij elementen van vorige jurken gebruikte om de felgekleurde strikken en grote ringen te creëren die de boom helemaal bedekken.

"Een kerstboom moet voor mij altijd iets magisch bevatten - het moet het kind in je naar boven halen," zegt Iversen, een zelfverklaard fan van kerst.

"Het lijkt veel op couture: iets dat ons ontroert en aanvoelt als een levende droom. Er zijn geen grenzen aan het versieren van een boom, alles mag en alles is mogelijk."

Bij het maken van deze spectaculaire kerstboom vond Iversen de grootste uitdaging het creëren van ornamenten die geschikt waren voor buitengebruik en het werken met de enorme omvang van de boom.

"De kleur die ik heb gekozen, is een kleur die ik graag gebruik in vele van mijn collecties. Ik hoop dat veel mensen Pulitzer Amsterdam zullen bezoeken om de boom te komen bekijken."

Foto's © Ashkan Mortezapour Photography

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in