Een wijntas? Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar wat een geweldige uitvinding. Voor wie niet weet wat ze voor haar verjaardag moet vragen: zoek niet verder.

Want hoe geweldig (en nog stijlvol ook) is deze 'wijntas'? Ja, je ziet het goed: uit deze tas schenk je gewoon je favoriete wijn. 

Fab voor je verjaardag
En dat hoeft niemand te weten, want de PortoVino-tas verbergt très chic anderhalve liter van je favoriete drank. Hebben jij en je vriendinnen dorst? Open het geheime vakje, tover het kraantje tevoorschijn en... proost! Ken jij nog een 'AbFab' Patsy of Edina, of is dit voor een jou een droom die uitkomt, dan heb je hierbij het perfecte (verjaardag)cadeau gespot.

Lees ook: Wining & dining: deze luxe 'wijntrein' voert je langs beroemde wijnhuizen

Het is een bestseller
Hilarisch en origineel zijn de tassen à 63 euro (verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en donkerblauw) in elk geval. Zo vinden wel meer wijnliefhebbers, want ze vliegen de winkel uit! Vertrek je nog naar zonniger oorden? Dan is het strandexemplaar een goed alternatief. 

Hier koop je ze.

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV