Deze wijn sleepte Adele door de lockdown.

Adele dronk ooit biertjes en G&T's in de pub, maar heeft intussen een wat verfijndere smaak ontwikkeld. Zoals ze zingt in I Drink Wine: 'Soaking it all up for fun, but now I only soak up wine.'

Wat voor wijn? Nou, Whispering Angel, de mooie roze rosé die zo lekker Instagrammable is (#whisperingangel levert 59.000+ hits), makkelijk te verkrijgen is en bovendien lekker wegdrinkt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adele (@adele)

Adele (hier met haar drinking buddy Nicole Richie) vertelde in Vogue dat ze bij haar eerste supermarktuitje in lockdown thuiskwam met ketchup en Whispering Angel. "Ik werd er een blaffende hond van. Ik ging er beslist níet van fluisteren," aldus de zangeres.

Article continues after the ad

Château d’Esclans

Whispering Angel bestaat al zo'n 15 jaar en is het paradepaardje van Château d’Esclans...

... een wijndomein ten noorden van Saint-Tropez in Provence. Sinds 2019 heeft Möet Hennessy er een meerderheidsaandeel in.

Celebs van Martha Stewart en de Beckhams...

(c) BSR Agency

...tot Malia Obama lopen er mee weg (die laatste had dat misschien beter letterlijk kunnen doen: ze werd er mee gespot bij een zwembad in Miami toen ze nog niet meerderjarig was).

Toen talkshow host Stephen Colbert aan Lady Gaga vroeg hoe ze ontspant, antwoordde ze: 'Ik ga liggen en huil, net als iedereen' (het begint op 01:00) waarop hij een gekoelde fles Whispering Angel en twee glazen tevoorschijn haalde. Het is een wijn met een uitstekend imago die zegt: 'Ik heb smaak', maar ook: 'Ik ben zó bescheiden gebleven'. 

Betaalbare luxe

Is de wijn de hype waard? Sommeliers concluderen dat ie 'wegglijdt als water'. De rosé is licht, fris en een beetje romig en doet een beetje denken aan meloen en aan lange zomerdagen in Zuid-Frankrijk.

Je vindt 'm bij elke goed gesorteerde slijterij, een fles kost rond de 20 euro. Dat is geen hoofdprijs. Voor de helft van dat geld kun je prima een fles rosé vinden die zeker zo lekker is, maar vermoedelijk wat minder scoort op Instagram.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in