Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Werken crèmes met vitamines tegen huidveroudering?

Niet missen: het Forever Young webinar van Nouveau Academy!  "Bij anti-aging crèmes vraag ik me altijd af of ze echt wat doen," zegt anti-age expert Wies Verbeek van BLOW (Beetje Leuk Ouder Worden). "Ik heb in ieder geval nog nooit verschil gemerkt. Als ik op de verpakking lees dat 70% van de vro...

Werken crèmes met vitamines tegen huidveroudering?

Niet missen: het Forever Young webinar van Nouveau Academy! 

"Bij anti-aging crèmes vraag ik me altijd af of ze echt wat doen," zegt anti-age expert Wies Verbeek van BLOW (Beetje Leuk Ouder Worden). "Ik heb in ieder geval nog nooit verschil gemerkt. Als ik op de verpakking lees dat 70% van de vrouwen een jongere huid heeft gekregen denk ik al gauw 'ja ja, het zal wel'. Maar wist je dat door diverse betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat crèmes met vitamines daadwerkelijk kunnen helpen tegen huidveroudering?

Van vitamine A, B en C bijvoorbeeld staat onomstotelijk vast dat het de huidstructuur verbetert, pigmentvlekken vermindert en het de productie van elastine en collageen stimuleert. Zodanig, dat je echt verschil ziet en merkt! Je vraagt je af waarom we dan niet en masse de stad in gaan om allerlei serums en crèmes in te slaan.

Dat komt, zo legde onderzoekarts in de cosmetische dermatologie Jetske Ultee mij uit, omdat vitaminen niet stabiel zijn. Dat betekent dat ze sterk aan bederf onderhevig zijn. En dan vooral Vitamine A en C. Zodra ze in contact komen met lucht, licht, water of andere ingrediënten neemt de werking af. Vergelijk het met etenswaar, als je dat niet goed bewaart, bederft het ook.  

Hier moet je op letten bij de aankoop

Dat betekent niet dat het geen zin heeft om skincare-producten met vitamines te kopen. Nee, je moet als consument alleen goed opletten wat je koopt. Zo zijn de volgende drie punten heel belangrijk: 

  1. Koop nooit een product in een potje, dan komt er bij het opendoen telkens lucht en licht bij. 
  2. Doorzichtig glas is ook niet goed, want dat laat licht door. Dichte flesjes met pompjes zijn het best. 
  3. Kijk goed op de ingrediëntenlijst: de vitamine - meestal staat niet A, B, of C op de verpakking, maar een variant daarvan - moet in het eerste 1/3de deel van de ingrediëntenlijst terug te vinden zijn. Is dat niet het geval dan zit er te weinig in en heeft kopen geen zin.  

Er zijn nog meer dingen die een rol spelen, maar die zijn best ingewikkeld als je niet een cosmetica-expert of scheikundige bent.  

Ik besluit om met die makkelijk te beoordelen voorwaarden naar de Bijenkorf te gaan, daar hebben ze zoveel mooie cosmetica-merken. Eens kijken of de vitaminecrèmes aan deze eisen voldoen. 

Ik kom erachter dat er best veel merken zijn die producten in hun assortiment hebben die vitamines bevatten. Het gaat dan vooral om de vitamines A, C en E. Vitamine B kom je bijna niet tegen.

Lees ook: De make-up tips voor 40+

Producten met een vitamine als werkstof

Ik kijk naar de verpakkingen van veel merken met een vitamine als werkstof en ik kwam deze producten tegen:

Clinique heeft een booster (A en C).

Dermalogica heeft een serum (Vit. C)  

Dr. Sebagh biedt een crème (Vit. C)

Lancôme heeft een serum (Vit. C)

En zo zijn er nog meer merken. 

Bijna allemaal voldoen ze aan de verpakkingseisen, maar omdat er bijna nooit pure vitamine C of A in zit is het vaak moeilijk te zien welk ingrediënt een variant is van de betreffende vitamine. Met een beetje geluk weet de verkoper het en kun je checken of het bovenaan de ingrediëntenlijst staat. 

Belangrijke check

Anyway, er is genoeg keuze. En dan is er nog een heel belangrijke en makkelijke check: test het product uit en kijk of het werkt. Je moet namelijk al na een paar weken verschil kunnen merken of zien."

SCHRIJF JE IN VOOR HET FOREVER YOUNG WEBINAR!

Wil je méér energie, meer tips, meer inspiratie? Nouveau Academy biedt op 22 april het webinar Forever Young aan van gezondheidsjournalisten Wies Verbeek en Jaap Jongbloed. Daarin bespreken ze verrassende nieuwe inzichten én geven ze eyeopeners voor een gezond en gelukkig lang leven. 

Dít kun je verwachten:

  • het laatste nieuws op het gebied van bewegen, voeding en geluk
  • onverwachte en originele tips & tricks
  • eenvoudig toe te passen tools voor een fitter leven
  • live vragen stellen aan Wies, Jaap en een top-leefstijlexpert

ZO DOE JE MEE!

Wanneer? Donderdagavond 22 april 20-21.30 uur.

Prijs? € 25.

Hoe? Na betaling ontvang je op woensdag 21 april een link voor de livestream.

Wat kun je verwachten? Tips die je nog nooit eerder hebt gehoord én een live-chat met Jaap Jongbloed.

Nota bene: deze webinar kan alleen live worden gevolgd. Alle vlogs van Wies zie je op BLOW!