Wat ontbijten we dit weekend? Nou, de favoriet van prins Charles bijvoorbeeld.

De prince of Wales deelde speciaal zijn favoriete recept op Twitter. How very Julia Child of him!

Article continues after the ad

Dat het gerechtje meer kaas dan ei is (één ei?) heeft er natuurlijk alles mee te maken dat Charles beschermheer van de Britse kaasindustrie is. Maar het komt uit een goed hart. "Kaasmakers hebben onze steun in deze tijd van grote onzekerheid hard nodig”, laat hij weten. “En we kunnen allemaal op een eenvoudige manier helpen. Door Britse kaas in te kopen bij lokale winkels en kaasboeren, en rechtstreeks bij producenten online, kunt u een essentiële bijdrage leveren om deze kleine bedrijven overeind te houden tijdens de huidige crisis.” Geldt natuurlijk ook in Nederland.

Charles: "Goed eten brengt veel troost." En zo is het.

Voor Charles' Cheesy Eggs heb je nodig:

  • 100 gram spinazie (geslonken)
  • cherrytomaatjes of zongedroogde tomaatjes
  • 35 gram sterke, zachte kaas (Charles gebruikt natuurlijk Britse kaas)
  • 1 ei
  • 80 ml slagroom
  • 15 gram geraspte harde kaas (denk aan parmezaan of een Nederlandse variant daarop)
  • verse basilicum

Bereiding:

  1. Smeer een kleine ovenschaal in met boter en bedek met de spinazie
  2. Leg hier de tomaatjes op
  3. Leg stukjes zachte kaas en gescheurde basilicum op en tussen de tomaatjes
  4. Breng op smaak met zout en peper
  5. Breek het ei middenin de schaal
  6. Giet de room over het ei, maar laat het geel intact
  7. Bestrooi met de harde kaas
  8. Bak gedurende 8-10 minuten in een oven op 180 graden
  9. Laat een paar minuten afkoelen voor je aanvalt

Hoppa, één royal ontbijtje, coming right up.

Beeld: Clarence House

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in