Dag 4 van de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel, weer 2 recepten! 

Van 7 tot en met 13 maart is het de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. Ter inspiratie vind je deze week op Nouveau.nl elke dag een of meerdere recepten zonder die twee ingrediënten, om aan te tonen dat je ook zo superlekker kunt eten. Zoals deze...

Wortel fajita’s met portobello en asperges

Met dit recept maak jij het jezelf tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wel heel makkelijk! Met de kleurrijke groente tortilla’s maak je verrassende vegetarische en veganistische Tex Mex gerechten, zoals deze fajita’s met portobello en asperges. Heerlijk met salsa en guacamole!

Article continues after the ad

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix No Salt Added
  • 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
  • 1 verpakking Santa Maria Wortel Tortilla Wrap Medium
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium
  • 1 avocado
  • 200 g portobello’s
  • 200 g groene asperges
  • 150 g wortels
  • 150 g gemengde sla
  • 50 g (plantaardige variatie op) boter
  • 1 tl zout

Bereidingswijze

  1. Bak de portobello’s met wat (plantaardige variatie op) boter in een hete pan. Schil de wortelen en snijd ze in de lengte door. Voeg de wortelen en asperges toe aan de pan en laat ze zacht bakken.
  2. Voeg vervolgens de Seasoning Mix en naar wens een snufje zout toe. Roer goed en voeg het water toe.
  3. Prak een avocado en meng met de Guacamole Dip mix.
  4. Verwarm de groente tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Vul de groente tortilla’s als een fajita met de guacamole, de warme groenten, wat salade en salsa.
  6. Garneer naar wens met koriander en frisse stukjes ananas.

Nog eentje? Doen we!

Yaki Udon met gekarameliseerde jackfruit balletjes

Yaki Udon is een Japans gerecht met Udun-noedels, vlees en groenten. In deze variatie op het traditionele gerecht zijn er overheerlijke vegetarische jackfruit balletjes gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 verpakkingen Rootzz of Nature Vegetarische Jackfruit balletjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 bosuien, grof gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterpeen, geschild en julienne gesneden
  • 300 g udon noedels
  • 150 g witte kool, in dunne reepjes
  • 100 g shiitake
  • 50 ml paddenstoelenbouillon
  • 5 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el ingelegde gember, dunne reepjes
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl maizena (+ 1 el water)
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  2. Meng de maizena met het water, voeg hier 3 eetlepels van de sojasaus en een eetlepel sesamolie aan toe en zet apart. Dit wordt de woksaus.
  3. Verhit zonnebloemolie in een wokpan op hoge temperatuur. Fruit de ui samen met het witte gedeelte van de bosui en voeg wanneer deze glazig begint te worden de witte kool, knoflook, winterpeen en shiitake toe. Roerbak het geheel 3 minuten.
  4. Voeg vervolgens de noedels en woksaus toe aan de pan en roerbak nog 2 minuten mee tot de saus indikt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit zonnebloemolie in een aparte pan op middelhoge temperatuur en bak hier de Rootzz of Nature Vegetarische Jackfruit balletjes in. Bak de balletjes 2 minuten en voeg vervolgens de suiker, paddenstoelenbouillon en de rest van de sojasaus en sesamolie toe. Laat het geheel nog 5 minuten staan op middelhoge temperatuur totdat de suiker gesmolten is, de bouillon verdampt is en de balletjes licht gekarameliseerd zijn.
  6. Serveer de Yaki Udon met de gekarameliseerde jackfruit balletjes, garneer met het groene gedeelte van de bosui en serveer met de ingelegde gember.

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in